Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KRAJANKA MAKOWA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 3 opakowania
Ciasto:
jaja 6 szt.
cukier 1 szkl.
mak 1 szkl.
mąka 1 szkl.
proszek do pieczenia 1 lyzeczka
masa
mleko 0.5 litra
margaryna 1 szt.
cukier waniliowy 2 szt.
cukier 12 dag
mleko 1/4 szkl.
mąka pszenna 2 lyzki
mąka ziemniaczana 1 lyzka
Polewa:
cukier 2 lyzki
mleko 2 lyzki
margaryn 2 lyzki
kakao 2 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: KRAJANKA MAKOWA

Bialka oddzielamy od zoltek Zbialek ubijamy sztywna piane. MIksujac dodajemy cukier,make mak,i proszek do pieczenia oraz zoltka. ciasto pieczemy 20 minut . STUdzimy. MASA: mleko zagotowujemy z margaryna,cukrem i cukrami waniliowymi .Gotujaca sie mase zageszczamy mlekiem wymieszanymz maka pszenna i ziemniaczana .Goraca mase wylewamy na ciasto a namase ukladamy rowno herbatniki . herbatniki polewamy polewa przygotowana z skladnikow ..

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak