Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek jajo z czekoladą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zmielone migdały 150 gram
mąka 100 gram
cukier puder 100 gram
masło 150 gram
gęsta śmietana 1 łyżka
mleko 300 ml
masło do masy 100 gram
masa czekoladowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek jajo z czekoladą

Migdały połącz z mąką i cukrem, wymieszaj z posiekanym masłem i śmietaną. Zagnieć ciasto, schłódź w lodówce przez 30 minut. Cienko rozwałkuj i wytnij 6 owalnych płatków (o długości ok. 10 cm). Przełóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piecz ok. 15 minut (kontroluj czas, by nie przypalić ciasta). Masę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, miksując ją z mlekiem, następnie z masłem. Posmaruj nią wystudzone spody migdałowe. Pozostałą przełóżdo rękawa piekarniczego i udekoruj dowolnie mazurki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 09.10.2011 15:55
pomysłowe
jeta72 26.06.2011 18:51
pyszne
Iwona51
Iwona51 23.01.2011 00:34
smaczne
Goya 27.12.2010 21:50
fajny
buksiak12 11.09.2010 17:08
aż ślinka leci
buksiak12 11.09.2010 17:08
aż ślinka leci
buksiak12 11.09.2010 17:08
aż ślinka leci
Dorota71 11.09.2010 16:21
mniam mniam mniam
Dorota71 11.09.2010 16:21
mniam mniam mniam
Emilia22 11.09.2010 10:29
super przepis
Emilia22 11.09.2010 10:29
super przepis
Emilia22 11.09.2010 10:29
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak