Sposób przygotowania

Migdały połącz z mąką i cukrem, wymieszaj z posiekanym masłem i śmietaną. Zagnieć ciasto, schłódź w lodówce przez 30 minut. Cienko rozwałkuj i wytnij 6 owalnych płatków (o długości ok. 10 cm). Przełóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piecz ok. 15 minut (kontroluj czas, by nie przypalić ciasta). Masę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, miksując ją z mlekiem, następnie z masłem. Posmaruj nią wystudzone spody migdałowe. Pozostałą przełóżdo rękawa piekarniczego i udekoruj dowolnie mazurki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    aż ślinka leci
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    aż ślinka leci
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    aż ślinka leci
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pomysłowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !