Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
sól 1 łyżka
rodzynki 100 gram
śmietana 200 ml
cukier
twaróg 500 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem

Mąke wsypać do miski, dodac sól i szklanke wody. Zagnieśc na jednolita mase. Z twarogu rodzynek i 3 łyżek smietany zrobic nadzienie, dodac 2 łyzki cukru. Z ciast wyciąc okregi, nałożyc farsz i formowac pierogi. Gotowac ok 3-4 minuty. Podawac polane kwasna smietana i posypane cukrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kitka 24.05.2011 20:16
muszę spróbować;)
alaaa 18.04.2011 19:42
pycha,,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak