Sposób przygotowania

Żelatynę mieszamy z 4 łyżkami zimnej wody i pozostawiamy. Truskawki miksujemy blenderem. Żółtka miksujemy mikserem razem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na gładką masę. Do żelatyny dodajemy jeszcze odrobinę wody i podgrzewamy ją na małym ogniu, aż do rozpuszczenia. Następnie dodajemy do masy żółtkowej i wmieszamy. Jogurt wlewamy i wszystko miksujemy. Dzielimy masę na 2 części. Do jednej dodajemy mus truskawkowy i wkłądamy na ok.5 minut do lodówki. Po wyjęciu ubijamy i znowu wkładamy do lodówki. Drugą masę mieszamy. Gdy krem truskawkowy już nam zgęstenieje wlewamy na niego masę waniliową i wkładamy ponownie do lodówki. Smacznego.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !