Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser jogurtowo- truskawkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt 1
truskawki 1 szklanka
cukier puder 4 lyzki
żółtko jajek 2
cukier wanilinowy 2
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: deser jogurtowo- truskawkowy

Żelatynę mieszamy z 4 łyżkami zimnej wody i pozostawiamy. Truskawki miksujemy blenderem. Żółtka miksujemy mikserem razem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na gładką masę. Do żelatyny dodajemy jeszcze odrobinę wody i podgrzewamy ją na małym ogniu, aż do rozpuszczenia. Następnie dodajemy do masy żółtkowej i wmieszamy. Jogurt wlewamy i wszystko miksujemy. Dzielimy masę na 2 części. Do jednej dodajemy mus truskawkowy i wkłądamy na ok.5 minut do lodówki. Po wyjęciu ubijamy i znowu wkładamy do lodówki. Drugą masę mieszamy. Gdy krem truskawkowy już nam zgęstenieje wlewamy na niego masę waniliową i wkładamy ponownie do lodówki. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 12.01.2012 17:41
dobre
ilka_86 28.07.2011 09:21
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak