Sposób przygotowania

Jajko, cukier i cynamon ubijamy mikserem na wysokich obrotach przez około 3 minuty. Następnie zwalniamy tempo i wlewamy mleko,masło i pokrojonego w kosteczkę banana. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy. Wszystko razem łączymy, powinna powstać kremowa, puszysta masa.
Łyżką nakładamy ciasto na rozgrzaną, suchą patelnie, ( proponuje nakładać cienkie placuszki, gdyż dużo łatwiej się je przewraca) i smażymy z obu stron. Uwaga !łatwo się przypalają, ja smażyłam na średnim ogniu.
Podawać ze śmietanką, cukrem pudrem lub syropem klonowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    ciekawe
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !