Sposób przygotowania

Czosnek obrać i drobno posiekać (przecisnęłam przez praskę). Wymieszać z maślanką, miodem i olejem. Doprawić solą i pieprzem.
Do marynaty włożyć umyte i osuszone pałeczki kurczaka (lub pokrojoną na paseczki pierś z kurczaka) i zostawić na noc w lodówce.
Następnego dnia wyjąć kurczaka na durszlak, pozwolić aby nadmiar maślanki spłynął z niego.
W międzyczasie włożyć do woreczka paluszki, woreczek zamknąć a paluszki potraktować wałkiem do ciasta. Wałkować aż paluszki zamienią się w dość drobny proszek. Ale nie całkiem drobny, bo coś musi czasem chrupać!
Paluszki (a raczej to co z nich zostało) wymieszać z łyżką przyprawy do drobiu w miseczce.
Mięsko dokładnie obtoczyć w uzyskanej panierce i ułożyć na blasze na papierze do pieczenia (podlałam lekko olejem, piekłam w naczyniu żaroodpornym).
Piec około 30 minut w temperaturze 220 st.C.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    tak jeszcze nie próbowałam, ale musi być super :)
  • 0
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    w paluszkach jeszcze nie robiłam ;) polecam w panierce z krakersów ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !