Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kasza pęczak o smaku czosnkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 4 szt
śmietanta 100 ml
pietruszka posiekana 40 g
wywar warzywny 0,6 l
pęczak 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: kasza pęczak o smaku czosnkowym

Do wywaru wrzucamy kaszę pęczak, gotujemy na wolnym ogniu do miękkości oczywiście należy posolić i popieprzyć, w między czasie przygotowujemy czosnek,siekamy go w bardzo drobną kosteczkę , gdy kasza pęczak jest ugotowana wrzucamy czosnek,oraz natkę pietruszki wraz ze śmietaną całość mieszamy dokładnie.
Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak