Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowa owsianka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 250 ml
płatki owsiane 3 łyżki
banan 1 szt.
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowa owsianka

Płatki zalać odrobiną wody, odstawić na pół godziny. Następnie wrzucić do gorącego mleka i podgrzewać na małym ogniu. Część banana pokroić w plasterki, a część rozgnieść na papkę, którą wrzucić do dochodzącej owsianki. Można dosłodzić do smaku.
Podawać na ciepło lub zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 06.05.2012 19:36
super
Edyta31 30.06.2011 13:47
z bananem jeszcze nie próbowałam, ciekawe czy lepsze było by z bananami świeżymi czy suszonymi?:)
bursztynek 21.04.2011 23:38
lubię płatki owsiane, ale z bananem jeszcze nie jadłam
Haneczka1 01.02.2011 16:38
też robie podobne śniadanko, bardzo smaczne i dodaje energi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak