Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony

2.0
(1)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 0,75 kilograma
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
majeranek do smaku
czosnek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony

Boczek dokładnie wymyć i odsączyć z wody. Skórkę nadciąć nożem w drobną kratkę. Cały boczek natrzeć solą oraz przyprawami i pozostawić tak na 2 godziny. Po tym czasie mięso przełożyć na blachę. Piec w piekarniku na funkcji termoobiegu w temperaturze 170 stopni do miękkości. Odstawić do wystygnięcia. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak