Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1 kg
wątróbka 20 dag
boczek 75 dag
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1 kawałek
cebula 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet

1. wszystkie składniki zemleć 3 razy przez maszynkę,
2. dodać żółtka pieprz, gałkę muszkatołową
3. wymieszać dobrze
4. na koniec dodać dobrze ubite na sztywno białka
5. wysmarować i posypać bułką tartą formę
6. wykładamy pasztet na formę ubijając
7. na wierzch posypujemy bułkę tartą
8. piec ok 40 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 01.02.2011 16:26
apetycznie wygląda
Sylwia88 01.02.2011 16:19
musi być pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak