Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycelki z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt.
pieczarki 20 dag
cebula 1 szt.
czosnek ząbki 2 szt.
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
jaja 2 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycelki z pieczarkami

Filety kroimy w kostkę. Dodajemy sól, pieprz, vegetę i na 30 min. wstawiamy do lodówki. Cebulę kroimy drobno i smażymy z pokrojonymi w plasterki pieczarkami. Dusimy ok. 20 min., pod koniec dodajemy roztarty czosnek i studzimy. Do pieczarek dodajemy jajka, obie mąki i mięso. Mieszamy i smażymy na rozgrzanym oleju, nakładając masę łyżką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 13.11.2011 20:14
super
motomaniak 12.06.2011 22:17
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak