Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik Puszek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
masło 3/4 kostki
żółtko jajek 2 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 2 łyżki
żółtko jajek 6 szt.
cukier waniliowy 32 g
budyń śmietankowy 3 szt.
oliwa 3/4 szklanki
mleko 1.5 szklanki
białko 9 szt.
cukier 1 szklanka
twaróg 1 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik Puszek

Składniki na ciasto połączyć mikserem i wyłożyć na wysmarowaną blachę.
Składniki na masę serową również zmiksować. Białka ubić na sztywno z cukrem i delikatnie połączyć łopatką z masą serową i wylać na blachę.
Piec w temp ok 180-190* C 60 minut.
Po upieczeniu nie wyjmować z piekarnika - sernik stygnie w piekarniku!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 08.03.2012 21:36
smacznie wygląda
Wacław 21.08.2011 12:39
pychota
ewasylwia 01.02.2011 16:17
zgadzam się z poprzedniczką pyszne
Sylwia88 01.02.2011 16:09
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak