Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie musztardowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 0,5 szklanki
woda 0,5 szklanki
musztarda 5 łyżeczek
masło 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
jajko ugotowane na twardo 8 szt.
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie musztardowym

W rondelku rozpuścić masło, dodać mąkę. Przygotować złotą zasmażkę. Dodać mleko z wodą, gotować do zgęstnienia. Kiedy zgęstnieje dodać musztardę, sól i pieprz do smaku.

Ugotowane jajka wystudzić, obrać i przekroić na pół. Polać gorącym sosem. Jeśli lubimy możemy udekorować posiekanym szczypiorkiem. Doskonale smakują z chlebem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olivka 24.08.2011 10:05
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak