Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kostkę i doprawiamy : pieprzem czosnkowym, papryką słodką i przyprawą do potraw mięsnych. Odstawiamy na około 40 minut aby mięso przeszło przyprawami. Po tym czasie w brytfannie nagrzewamy 2 łyżki oleju rzepakowego i smażymy mięso na złoty kolor z każdej strony. Zalewamy wodą tak aby przykryć mięso. Dodajemy suszoną paprykę słodką w płatkach ( 1-2 łyżeczki). Doprawiamy Ziarenkami smaku i do wrzącej wody z gulaszem wrzucamy kostkę paprykową.

Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem aż mięso będzie miękkie i kruche. Po tym czasie w osobnej miseczce mieszamy mąkę z zimną wodą i dodajemy do gulaszu ciągle mieszając, tak aby uzyskać konsystencję śmietany.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    Jolu chyba w nowym talerzyku ;)
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Jaki ładny intensywny kolor....
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    apetycznie wygląda
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    banditka - tak, w nowym :))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    Ładny kolor
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Monika79

    wygląda apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !