Sposób przygotowania

Drożdże rozpuszczamy w wodzie mieszamy z łyżeczką cukru i mąki. Banana miksujemy i mieszamy z połową cukru. Gdy zaczyn podrośnie to mieszamy 1/2 z bananem i połową mąki i solą, zostawiamy do wyrośnięcia, a drugą połowę wyrabiamy z pozostałym cukrem i mąką, można dodać gdy za gęste trochę wody. Gdy podwoi ciasto swą objętość, wkładamy do brytfanny wysmarowanej olejem i wysypanej otrębami. Zostawiamy 2 łyżki ciasta, dodajemy mąki i skórkę cytrynową i cukier kryształ i ucieramy w palcach aby powstała kruszonka, wysypujemy nią wierzch ciasta. Ciasto pieczemy w 180st C, oczywiście po uprzednim wyrośnięciu, przez 45 min do 1h.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !