Doradca Smaku express

Doradca Smaku express: Zapiekane jajka w kokilkach z serem kozim, odc. 5

Jajka zapiekane smakują wyjątkowo w każdej postaci! Najczęściej zajadamy się nimi na śniadanie, ale możemy przygotować je na przystawkę czy kolację. Robert Sowa, wybitny szef kuchni, zdradza kilka trików, dzięki którym zachwycimy naszych domowników prostym, ale smacznym połączeniem kilku składników.

Przepraszamy, ale licencja nie zezwala na wyświetlenie filmu
użytkownikom z Twojego kontynentu.

Przepraszamy, ale licencja nie zezwala na wyświetlenie filmu
użytkownikom z Twojego kontynentu.

Składniki:
12 plastrów wiejskiej szynki
4 plastry pomidorów malinowych
½ pęczka sparzonych i ugotowanych szparagów
4 jajka wiejskie
100 g sera koziego
Masło do wysmarowania foremek
Do smaku: Sól morska, Pieprz kolorowy, Oregano Prymat

Sos:
4 łyżki oliwy
4 łyżki wody
1 garść prażonych pestek dyni
1 garść prażonych pestek słonecznika
1 łyżka Kaparów Smak
3 posiekane Suszone pomidory Smak
Sos sałatkowy grecki Prymat
Sok z ½ cytryny
Kilka listków świeżej bazylii

 

Sposób przygotowania znajdziecie TUTAJ.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !