Doradca Smaku express

Doradca Smaku express: Frittata z cukinią i serem feta, odc. 4

Frittata przywędrowała do nas z Włoch i Hiszpanii. Jej przygotowanie jest bardzo proste i zarazem szybkie. Możecie serwować ją na obfite śniadanie lub kolację i eksperymentować z dodatkami.

 

Przepraszamy, ale licencja nie zezwala na wyświetlenie filmu
użytkownikom z Twojego kontynentu.

 

Składniki:
1 duża cukinia (lub 2 małe)
1 biała cebula  
2 ząbki czosnku
100 g mąki pszennej
6 jaj wiejskich
2 pomidory
100 g sera feta  
1 łyżka masła  
4 łyżki oliwy z oliwek (3 do smażenia, 1 do wysmarowania formy)
1 opakowanie rukoli
100 g prażonych orzeszków pinii
Suszone pomidory z ziołami Smak
Do smaku: Sól morska, Pieprz biały mielony, Zioła prowansalskie Prymat 

 

Sposób przygotowania znajdziecie TUTAJ.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !