BOSCH - Odbierz 300 zł

Blogi

  • Chiński Nowy Rok i kaczka hoisin

    Nowy Rok jest najdłuższym i najważniejszym świętem w chińskim kalendarzu . Chiński Rok 4712 zaczyna się 31 stycznia 2014 a świętować będą przez 15 kolejnych dni. W kraju tym , ludzie mogą brać tygodnie urlopu aby móc w pełni przygotować się do obchodów.

    Zobacz więcej
  • Moja mała piekarnia

    Gdy byłam dzieckiem mama wysyłała mnie do piekarni, która znajdowała się na drugim końcu ulicy. Bywało i tak, że stałam w długiej kolejce i czekałam aż "dopieką" chleb :)

    Zobacz więcej
  • Konkurs na moim blogu Cookie do wygrania

    Przepiękny fartuszek od Cookie jest główną nagrodą w konkursie. Zapraszam

    Zobacz więcej
  • Doradca Smaku Michel Moran w mojej kuchni VI

    Kolejna odsłona przepisu szefa kuchni w moim wykonaniu. Dziś Tagliatelle domowe z wędzonym łososiem i żubrówką z odcinka 8.

    Zobacz więcej
  • Wątróbka, nie taka straszna na jaką wygląda

    Dania z wątróbką też mogą wyglądać smacznie!!!. Najbardziej lubię tą w sosie własnym zagęszczonym mąka z ogromną ilością cebuli. Pamiętam jak moja Babcia taką robiła i podawała z domowym chlebem. Jeszcze ciepłym:) Niestety wyglądało to danie jak wyglądało, ale nigdy nie odmawiałam porcyjki.

    Zobacz więcej
  • Zaskakujący bób i wszystko co powinniśmy wiedzieć.

    Pewnie część Was zadaje sobie pytanie dlaczego zaskakujący? Otóż dlatego, że w każdej potrawie może smakować inaczej. Zebrany o odpowiedniej porze roku może być słodki. Nadaje się do wielu potraw, nie tylko w sezonie. Zapraszam :)

    Zobacz więcej
  • Doradca Smaku Michel Moran w mojej kuchni V i wszystko o francuskim klasyku

    Gratin dauphinois z odcinka 47. Francuski klasyk. Świetny jako samodzielne danie lub dodatek do wszelakich mięs. Gratin dauphinois jest bardzo prosty w wykonaniu, jednak widziałam takie próby przygotowania, które kończyły się mało apetycznie. Ziemniaki rozgotowane lub niedogotowane, śmietana zbyt sucha lub prawie zsiadła. Jak więc zrobić przepyszne gratin douphinois? Zapraszam do przeczytania kilku wskazówek i skorzystania z przepisu.

    Zobacz więcej
  • Doradca Smaku Miechel Moran w mojej kuchni IV

    Czwarta już odsłona kuchni Michela Morana, która chyba na stałe wpisała się do mojego menu. Kolejny raz prosto i szybko. Dziś Beignets z jabłkami z odcinka 52. Zapraszam

    Zobacz więcej
  • Doradca Smaku Michel Moran w mojej kuchni III

    Od jakiegoś czasu podpatruję Michela Morana i wypróbowuję Jego przepisy. Była już Kapusta włoska z grzybami i rodzynkami oraz Warzywa faszerowane. Muszę przyznać , że przepisy są proste w wykonaniu i bardzo smaczne.

    Zobacz więcej
  • Przepyszne czereśnie!

    Sezon truskawkowy w pełni a już za chwilę zaczniemy sezon na czereśnie. Do mojej kuchni już zawitały, są soczyste i duże, ale jeszcze chwilka będą jeszcze lepsze, baardzo słodkie :)

    Zobacz więcej