Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Blogi

  • fotolia_63052893_m

    Przeciwutleniacze - zdrowa ochrona

    Zapobieganie przedwczesnemu starzeniu się i chorobom cywilizacyjnym to współczesne priorytety ludzkości. Chociaż wydaje się, że te problemy może rozwiązać jedynie medycyna, sami również możemy zadziałać w tym zakresie. Kluczem do sukcesu jest dieta,

    Zobacz więcej
  • Bezpłatny e-magazyn do pobrania!

    Doradca Smaku –magazyn kulinarny inspirowany jest także sezonowością dostępnych produktów, aby oferować przepisy i pomysły stworzone nie tylko do oglądania, ale także samodzielnego gotowania. Zachęcamy do klikania i pobierania.

    Zobacz więcej
  • 23.05.2014147976

    Truskawka - właściwości prozdrowotne i dietetyczne

    Walory smakowe i aromatyczne to nie jedyne zalety truskawek. Warto wiedzieć, że uwielbiany przez wielu owoc ma także liczne właściwości zdrowotne. Sezon na truskawki nie trwa długo, dlatego korzystajmy z jego dobrodziejstw.

    Zobacz więcej
  • prymat-4.2013112087

    Księżniczka Roszponka

    Swój niezwykle łagodny, lekko orzechowy smak roszponka zawdzięcza zawartym olejkom eterycznym, Sprawdza się zarówno jako główna bohaterka dania, jak i podana razem z rukolą lub szpinakiem.

    Zobacz więcej
  • rukola-z-pomidorami-szynka-parmanska-parmezanem-i-sosem-miodowo-balsamicznym-2

    Anchois – wielka moc przepisów

    Anchois to fileciki sardeli europejskiej – małej, tłustej ryby, żyjącej w wodach Morza Czarnego, Śródziemnego oraz w Oceanie Atlantyckim i Pacyfiku. Stosujemy je z rozwagą, bo są intensywne w smaku.

    Zobacz więcej
  • golabki-z-kasza-gryczana

    Kasza dobra na wszystko

    Mimo, że nadal często kojarzy nam się z czasami PRL-u oraz barami mlecznymi i na jakiś czas straciła popularność na rzecz ziemniaków i makaronów, wraca na nasze stoły w wielkim stylu - jako źródło zdrowia i wielu składników odżywczych.

    Zobacz więcej
  • 2_piers-z-kurczaka-na-parze

    Zdrowe parowanie

    Na czym polega wyższość parowania od zwykłego gotowania w wodzie? Otóż, podczas tradycyjnego gotowania woda wypłukuje z żywności część naturalnych składników odżywczych i witamin. Poza tym gotowanie w wodzie pozbawia potrawy smaku, koloru i zapachu.

    Zobacz więcej
  • fotolia_54546241_m

    Jej wysokość rzeżucha

    Symbol zdrowia, witalności i odradzającego się życia. Skarbnica cennych składników, witamin, soli mineralnych czy kwasu foliowego. Niezastąpiona na wiosenne przesilenie, gdy doskwiera nam niedobór minerałów. Warto ją jednak wprowadzać do naszego menu

    Zobacz więcej
  • carpaccio-z-marynowanej-poledwicy-wolowej-z-karczochami-i-parmezanem

    Kapary - smakowite drobiazgi

    Niepozorne a kryją w sobie zdecydowany, mocny smak! Małe zielone pączki. Marynowane w oleju, occie lub zalewie solnej. Mało kto wie, że są bliskimi kuzynami kapusty. Kapary – znane od tysiącleci, niegdyś popularne na stołach polskiej szlachty, dziś

    Zobacz więcej
  • fotolia_42049117_m

    Kiełki na zdrowie

    Niepozorne kiełki to prawdziwa kopalnia cennych dla zdrowia witamin, błonnika, składników mineralnych i aminokwasów. Kiełki mają cudowny wpływ na nasze zdrowie i nastrój. Są idealnym dodatkiem na kanapkę lub do sałatki, ale w praktyce można je dodawa

    Zobacz więcej