Blogi

  • Jak obrać awokado? + Przepis. Obejrzyj video!

    Guacamole to meksykańska salsa z awokado, która może być podawana na różne sposoby. Z powodzeniem można ją wykorzystać jako zamiennik masła lub też potraktować jako sos do chipsów kukurydzianych.

    Zobacz więcej
  • shutterstock_96200120

    APTECZKA PROSTO Z NATURY

    Przyprawy, które towarzyszą nam na co dzień w kuchni, nie tylko podkręcają smak potraw, ale też rozgrzewają i działają bakteriobójczo oraz przeciwzapalnie. Sprawdźmy, które z nich będą naszymi sprzymierzeńcami w walce z infekcjami!

    Zobacz więcej
  • fotolia_92021185_s_korzenne

    Magia cynamonu

    Pierwsze skojarzenie z tą niezwykle aromatyczną przyprawą przenosi nas do kuchni. Cynamon ma jednak również właściwości lecznicze, jest także stosowany w kosmetologii.

    Zobacz więcej
  • fotolia_43731580_xs

    Tłuszcz pod kontrolą

    Pobudzające do aktywności ciepłe miesiące już za nami, więc coraz trudniej będzie zmobilizować się do regularnego ruchu. Dlatego o tej porze roku szczególnie pilnujmy, aby nie dostarczać organizmowi za dużo tłuszczów.

    Zobacz więcej
  • shutterstock_283950977

    Zastrzyk zdrowia

    Kiedy za oknem plucha, a sezon przeziębień zbliża się wielkimi krokami, warto pamiętać, że mamy pod ręką potężną broń przeciw chorobom. To witaminy, które odpowiadają za zdrowie, witalność, urodę i dobry humor.

    Zobacz więcej
  • fotolia_82076899_xxl

    Dietą w ból głowy

    Cierpi na nią nawet do 30 procent społeczeństwa, w tym dzieci. Ci, którzy jej nie znają, nie wiedzą, jak bardzo potrafi uprzykrzyć życie. Migrena. Czy to możliwe, że lekarstwo na nią leży... na talerzu?

    Zobacz więcej
  • fotolia_64839547_s

    Dziczyzna – ekologiczny skarb

    Dziczyzna jest to mięso otrzymywane ze zwierząt wolno żyjących w leśnych obszarach. Nieskażone chemicznymi dodatkami do pasz – można powiedzieć ekologiczne.

    Zobacz więcej
  • prymat203817

    Grzyby – przysmaki z polskich lasów

    Gdy ciepłe lato przechodzi w wilgotną złotą jesień, w lasach zaczynają pojawiać się grzyby. Dorodne prawdziwki, małe pomarańczowe kurki, podgrzybki i maślaki to prawdziwe skarby potrafiące zamienić najprostszy obiad w wykwintne danie.

    Zobacz więcej
  • fotolia_98515737_s

    Zdrowy powrót do szkoły!

    Niezwykle ważne jest, aby dzieci były w szkole zaopatrzone w zdrowe przekąski, które dadzą im energię na cały dzień. Dowiedz się czego nie powinno zabraknąć w diecie ucznia.

    Zobacz więcej
  • fotolia_94345032_s

    Fasolka szparagowa – dlaczego warto włączyć ją do swojej diety?

    Lato to nie tylko najlepszy czas dla owoców – malin, jagód czy borówek, ale także dla świeżych i pysznych warzyw, w tym fasolki szparagowej.

    Zobacz więcej