Blogi

  • fotolia_42049117_m

    Kulinarne "przykazania" zdrowej diety

    Poznaj praktyczne porady na temat tego, co w kuchni lepiej omijać, a co wybierać, aby zdrowo się odżywiać na co dzień.

    Zobacz więcej
  • fotolia_69936023_s

    Pestki dyni

    Dynia to produkt bardzo sezonowy. Jednak pestkami dyni możemy się cieszyć cały rok. I warto to robić! Ponieważ pestki dyni słyną ze swoich cennych właściwości.

    Zobacz więcej
  • fotolia_13931011_s

    Karnawał ze smakiem

    Zima to wyzwanie dla silnej woli. Niska temperatura sprawia, że mamy ochotę na bardziej kaloryczne przekąski. W dodatku w czasie karnawału również zdarza nam się kulinarnie zaszaleć. Jednak mimo tylu pokus możemy zadbać o figurę.

    Zobacz więcej
  • zdjecie-do-naturhouse

    Witamina D3 – czy suplementacja jest konieczna?

    Ostatnio coraz szerzej lekarze i dietetycy wypowiadają się na temat konieczności suplementowania witaminy D3 w naszym klimacie. Czy pogląd ten jest słuszny?

    Zobacz więcej
  • fotolia_48370875_s

    Boże Narodzenie – smacznie i zdrowo

    Czas przygotowań do świąt Bożego Narodzenia, rodzinne obiady i kolacje to trudny okres dla naszego układu pokarmowego. Żeby czuć się dobrze i lekko, nie musisz sobie jednak odmawiać wszystkiego. Bardzo ważne jest, aby zachować zdrowy umiar.

    Zobacz więcej
  • buraki

    Doceniamy buraczki

    Buraczki mogą być nie tylko doskonałym dodatkiem do tradycyjnego obiadu. Z powodzeniem możemy je wykorzystać jako pyszny i zdrowy składnik naszych ulubionych sałatek.

    Zobacz więcej
  • fotolia_52149813_xs

    Zdrowy orzech do zgryzienia

    Odżywcze właściwości orzechów są znane od dawna. Tymczasem dietetycy ostrzegają, że te kaloryczne produkty tuczą. Co zatem zrobić, by nie rezygnując z nich, jednocześnie zachować szczupłą sylwetkę?

    Zobacz więcej
  • fotolia_42049117_m

    Jarmuż – moda czy zdrowie?

    Moda na jarmuż, którego wartości odżywcze znano już w starożytności, w Polsce dopiero raczkuje. Pomimo, że rośnie on na polskich ziemiach podobnie jak kapusta, jego potencjał nadal nie jest wykorzystywany we właściwy sposób.

    Zobacz więcej
  • fotolia_66172860_s

    Dieta może być lekarstwem

    Bardzo często przyczyn chorób upatrujemy w czynnikach genetycznych. Okazuje się jednak, że w wielu przypadkach to niezdrowy styl życia, a w tym niewłaściwa dieta mogą być przyczyną naszych dolegliwości.

    Zobacz więcej
  • fotolia_56029427_xs

    Niedoceniona ciecierzyca

    Ciecierzyca jest coraz bardziej popularną rośliną, już nie tylko w środowisku jaroszy. Najczęściej wykorzystywana jest jako zamiennik mięsa ze względu na bogaty skład aminokwasowy, ale nie tylko.

    Zobacz więcej