Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Blogi

  • Tarta grzechu warta!

    Mam do nich ogromną słabość. Ogólnie nie przepadam za słodkościami i nie poświęcam zbyt dużo czasu na wypieki ale tarty uwielbiam. A oto moja ulubiona...

    Zobacz więcej
  • Jajko w...czyli Śniadanie Mistrzów-odsłona czwarta

    No i znowu jajka, ale doskonale wiem, że mają mnóstwo zwolenników i z pewnością kolejne propozycje ich podania przydadzą się niejedmemu z Was. Ostatnimi czasy przyrządzam je w czymś. Wbijam je w co się da i zapiekam, pycha!

    Zobacz więcej
  • Śniadanie mistrzów - odsłona trzecia

    Były już jajka sadzone, w kokilkach, kiedyś pisałam też o omletach a teraz czas na gotowane na twardo z przeróżnymi nadzieniami, a jakimi zobaczcie sami...

    Zobacz więcej
  • Śniadanie mistrzów - odsłona druga

    Tym razem proponuję jajka w kokilkach. Bardzo proste w przygotowaniu a prezentują się nietuzinkowo. Świetny pomysł gdy chcemy kogoś zaskoczyć ;)

    Zobacz więcej
  • Śniadanie mistrzów

    Na tygodniu zazwyczaj brakuje mi czasu na przyrządzanie śniadań i zadowalam się jakąś kanapką czy jogurtem ale za to w weekend, kiedy już nie muszę się tak spieszyć lubię sobie przygotować takie prawdziwie mistrzowskie śniadanie. A jeśli o śniadaniu mowa, to równocześnie mowa o jajkach, a jeśli mowa o jajkach, to o Jajkach po ranczersku.

    Zobacz więcej
  • Pora na PORA

    Tak mi się go jakoś szkoda zrobiło, bo ten krewniak cebuli o charakterystycznym piekącym smaku jest chyba trochę niedoceniany w naszej kuchni. I nie wiem dlaczego, ale mnie por pasuje do jesieni. Zobacznie w co się przemienił u mnie w kuchni.

    Zobacz więcej
  • Szpinak w roli głównej

    Założę się, że ma tyle samo zwolenników co wrogów. Kiedyś znienawidzony przez większość - szpinak, podawany był głównie w postaci niezbyt zachęcającej papki. Dzisiaj świętuje triumf i powrócił na nasze stoły w całkiem odmienionej formie i postaci. Zapraszam na moje propozycje.

    Zobacz więcej
  • Rosół po tunningu!

    Weekend się zbliża i w ogromnej częsci Naszych domów w niedzielę zapewne znowu na stołach zagości rosół. Niby to takie oklepane, znowu rosół, ale mam ciekawą propozycję jak go delikatnie odmienić...

    Zobacz więcej
  • Muffinkowy zawrót głowy...

    Od kiedy zaczęłam je piec nie mogę się nadziwić jakie to łatwe i szybkie. Kilka prostych składników, mieszamy niedbale łyżką, wstawiamy do piekarnika i gotowe!

    Zobacz więcej
  • Czarodziejka w kuchni

    Czasami z kilku prostych składników można stworzyć coś, co tak wspaniale smakuje i wygląda, że smiało można to nazwać kulinarnym dziełem sztuki.

    Zobacz więcej