Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biscotti - włoskie ciasteczka herbaciane

Biscotti to włoskie ciasteczka dwukrotnie pieczone, dzięki czemu są niezwykle kruche i chrupiące. Można do nich dodać migdały lub inne bakalie, a bez dodatków świetnie komponują się ze świeżo zaparzoną herbatą.

Składniki:

60g roztopionego masła
60g cukru
1 jajko
110g mąki
łyżeczka cukru waniliowego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1 białko

 

Po pełny przepis zapraszam  na mojego bloga:

http://slodkiblog.pl/biscotti-wloskie-ciasteczka/

oraz na mój kanał na Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=I8PHJMrrAJo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak