Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ucierane - Cappuccino

Ciasto jest pyszne, puszyste, z aromatem cappuccino oraz cudownie karmelową, słodziutką polewą. Możecie go przygotować na każdą okazję!

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej (przynajmniej 1 h)

Masło i cukier utrzeć na puszysty krem, następnie dodawać po 1 jajku, miksować do połączenia. Następnie dodać rozpuszczone cappuccino, połączyć.

Suche składniki wymieszać, przesiać, dodać do masy. Wymieszać szpatułką tylko do połączenia składników.

Blaszkę (wymiary 20x31cm - może być ciut większa/mniejsza) posmarować masłem/margaryną, wyłożyć papier od pieczenia i masę, równomiernie rozłożyć.

Piec w 180 stopniach 35 minut.

Polewa:
Czekoladę (ja użyłam karmelowej), masło i mleko roztopić w kąpieli wodnej lub... mikrofali, następnie dodać cukier puder, mieszać aż masa będzie gładka. Rozlać po jeszcze ciepłym cieście, odstawić do zastygnięcia. 

 

 

 

Bożena Matuszczyk 20.01.2017 10:14
Smakowite i kuszące ciastko.Warte wypróbowania.;)
MonikaW 24.09.2016 22:06
a tak na szklanki 250 ml ile to będzie mąki ktoś pomoże?
noninka77 16.09.2016 21:31
Pyszne ciacho :) Ale mi smaka narobiłaś :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak