Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jak długo należy ubijać sernik i kiedy wiadomo, że jest upieczony?

Aby zapobiec popękaniu sernika, należy unikać jego napowietrzenia. Im bardziej puszysta konsystencja, tym większe prawdopodobieństwo jego opadnięcia. Dlatego wbrew pozorom sernika lepiej zbyt długo nie ubijać.

Aby zapobiec popękaniu sernika, należy unikać jego napowietrzenia. Im bardziej puszysta konsystencja, tym większe prawdopodobieństwo jego opadnięcia. Dlatego wbrew pozorom sernika lepiej zbyt długo nie ubijać.

Niestety w przypadku sernika zasada patyczka nie działa. Natomiast to, czy jest już upieczony, można sprawdzić, lekko poruszając formą. Konsystencja powinna być zwarta i nie przypominać „galaretki”.

 

KORAL 30.09.2016 18:00
Tak z sernikiem całkiem odwrotnie jak z drożdżowym :)
karolaaa 24.08.2016 11:26
Fantastyczna rada! Dziękuję! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak