Blogi

sernik12

Jak długo należy ubijać sernik i kiedy wiadomo, że jest upieczony?

Aby zapobiec popękaniu sernika, należy unikać jego napowietrzenia. Im bardziej puszysta konsystencja, tym większe prawdopodobieństwo jego opadnięcia. Dlatego wbrew pozorom sernika lepiej zbyt długo nie ubijać.

Niestety w przypadku sernika zasada patyczka nie działa. Natomiast to, czy jest już upieczony, można sprawdzić, lekko poruszając formą. Konsystencja powinna być zwarta i nie przypominać „galaretki”.

 

Komentarze

  • 2
    5
    Opublikowano

    karolaaa

    Fantastyczna rada! Dziękuję! :)
  • 0
    img_1886-3
    Opublikowano

    KORAL

    Tak z sernikiem całkiem odwrotnie jak z drożdżowym :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !