Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jak upiec idealną szarlotkę?

Piekąc szarlotkę lub inne ciasto, z którego wystają owoce, możemy uniknąć zbyt mocnego przypieczenia jabłek/ owoców, przykrywając wierzch folią aluminiową. Na ostatnie 10-15 minut pieczenia zdejmujemy folię, dzięki czemu zarówno ciasto, jak i owoce, będą idealnie upieczone.

Piekąc szarlotkę lub inne ciasto, z którego wystają owoce, możemy uniknąć zbyt mocnego przypieczenia jabłek/ owoców, przykrywając wierzch folią aluminiową. Na ostatnie 10-15 minut pieczenia zdejmujemy folię, dzięki czemu zarówno ciasto, jak i owoce, będą idealnie upieczone.

tekla 16.12.2015 19:50
o, zupełnie nie pomyślałam, właściwie odkąd pamiętam ignorowałam krawędzie
primavera77 09.10.2015 20:48
Dziękuję za radę..nigdy nie przykrywałam szarlotki, teraz będę!
Ewa Wojtaszko 02.08.2015 23:40
właśnie często tak robię,wtedy mam pewność że wyjdzie idealne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak