Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filary czeskiej kuchni: sýry cz. I

Choć Republika czeska to nie Francja, i tak nasi południowi sąsiedzi mogą poszczycić się dużym bogactwem lokalnych serów. Nic w tym dziwnego, bo sery zajmują w Czeskiej kuchni nader poczesne miejsce. Dziś kilka słów o żółtym serze.

Choć Republika czeska to nie Francja, i tak nasi południowi sąsiedzi mogą poszczycić się dużym bogactwem lokalnych serów. Nic w tym dziwnego, bo sery zajmują w Czeskiej, a wcześniej w Czechosłowackiej kuchni nader poczesne miejsce. Białe, żółte, twarde, miękkie, pleśniowe - każdy znajdzie coś dla siebie. Dziś kilka słów o żółtym serze.

 

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak