Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa w podpłomyku

Kiełbasa w podpłomyku

Słoneczne dni zachęcają do spędzania czasu na świeżym powietrzu. Co powiecie na zorganizowanie ogniska? Zaskoczcie znajomych serwując tradycyjną kiełbasę zawiniętą w pyszny podpłomyk. Zobaczcie przepis.

 

Krok 1 – lista zakupów

1 szklanka mąki

¾ szklanki wody

suszone zioła <dobrane wedle własnych upodobań>

sól do smaku

kiełbasa

 

Krok 2

Mąkę przesiewamy przez sito.

 

Krok 3

Z mąki, ziół, wody i szczypty soli zagniatamy ciasto, aby było elastyczne.

 

Krok 4

Z ciasta formujemy placki.

 

Krok 5

W podpłomyk zawijamy kiełbasę.  

 

Krok 6

Kiełbaskę w podpłomyku nabijamy na patyk i pieczemy  nad ogniskiem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak