Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekcja Klubu Szefów Kuchni: Najlepsza wołowina wg. Roberta Sowy

Lekcja Klubu Szefów Kuchni: Najlepsza wołowina wg. Roberta Sowy

 

 

Krok 1 - kilka słów o najlepszej i najdroższej wołowinie świata

Wołowina w stylu KOBE – wołowina WAGYU ("WA" Japonia, "GYU": rasa, wołowina) pochodzi z najlepszych, najnowocześniejszych i sprawdzonych hodowli. Dzięki odpowiednio kontrolowanej hodowli, starannie dobranemu pożywieniu (na bazie zbóż oraz wody z winem podawanej do picia) mięso jest miękkie, soczyste, smaczne i zdrowe, z wysoką zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych i w 100 % naturalne. Jego nadzwyczajne walory smakowe docenione zostały przez smakoszy i najlepszych szefów kuchni na całym świecie.

 

 

Przepis krok po kroku na Plastry pieczonej wołowiny marynowanej w estragonie i soli morskiej z sosem BBQ znajdziecie TUTAJ 

 

 

 

By uzyskać jedno z odznaczeń Wirtualnej Szkoły Gotowania - Pomocnik Kucharza, Kucharz Wirtalnej Szkoły Gotowania lub Mistrz Kuchni widoczne w profilu DoradcaSmaku.pl - wystarczy przejść przez lekcje z danego poziomu i odpowiednio rozwiązać test, który sprawdzi Twoją kulinarną wiedzę. Zapraszamy!

 

 

Lekcja Klubu Szefów Kuchni: Najlepsza wołowina wg. Roberta Sowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak