Aktualności Doradcy Smaku

  • prezentacja1

    Doradcy Smaku Miesiąca w grudniu

    Każdego miesiąca doceniam Wasz szczególny wkład we wspólne tworzenie księgi pysznych przepisów i rozwój naszego serwisu. Wyróżniłem także Blogera Miesiąca, który swoimi wpisami inspirował mnie do kulinarnych popisów. Poznajcie więc wszystkich grudniowych laureatów!

    Zobacz więcej
  • fotolia_92021185_s_korzenne

    Magia cynamonu

    Pierwsze skojarzenie z tą niezwykle aromatyczną przyprawą przenosi nas do kuchni. Cynamon ma jednak również właściwości lecznicze, jest także stosowany w kosmetologii.

    Zobacz więcej
  • beko-kuchnia-biala

    Złoty środek, czyli kuchnia funkcjonalna i ładna

    W dzisiejszych czasach kuchnia przestała pełnić funkcję wyłącznie miejsca, w którym przygotowuje się posiłki. Dla wielu ludzi kuchnia to serce domu – to właśnie tu spędzamy najwięcej czasu gotując, omawiając domowe sprawy czy spotykając się ze znajomymi, aby razem ugotować coś dobrego.

    Zobacz więcej
  • prymat197613

    Sylwester

    To wyjątkowa i jedyna noc w roku, która zobowiązuje nas do dobrej zabawy przy znakomitym jedzeniu!

    Zobacz więcej
  • ds4_foto_33_sliwki_budyn_fot_krystian_szczesny_2627

    Smacznie i kolorowo – menu na cały tydzień od "Doradcy Smaku"

    Na dobry początek nowego tygodnia warto przygotować do jedzenia coś pysznego. W menu znajdziecie same pyszne smakołyki obiadowe i deserowe. Przekonajcie się, jak łatwo jest stworzyć dania z dobrze znanych Wam składników.

    Zobacz więcej
  • fotolia_66259568_s

    Warzywa korzeniowe – skarby zakorzenione w naszej tradycji

    Dzisiaj coraz bardziej popularne stają się dania przygotowywane z egzotycznych produktów. Nic dziwnego, każdy chce wciąż próbować czegoś nowego, a pewne smaki może nie tyle się nudzą, co powszednieją.

    Zobacz więcej
  • m7

    Ser na gorąco w roli głównej

    Smażony, gotowany i ciągnący się ser w zupie, daniu głównym czy przekąsce - nie ma nic lepszego!

    Zobacz więcej
  • sledz

    Śledź nie tylko na Andrzejki

    Ze śmietaną, w occie, w oleju czy z suszonymi owocami. Śledź to wyjątkowo uniwersalna ryba, która w polskiej tradycji kulinarnej ma szczególne znaczenie. A ponieważ jest tania i łatwo dostępna stała się symbolem Wielkiego Postu i wigilijnej wieczerzy.

    Zobacz więcej
  • istock_000012881065xlarge

    „Chata po zbóju” w „Kuchennych rewolucjach”

    W Bąkowie, niewielkiej miejscowości na Śląsku, Beata i Wojtek postanowili wybudować drewnianą karczmę. To przedsięwzięcie uznali za inwestycję życia, która miała zapewnić im stabilny dochód i zabezpieczyć przyszłość.

    Zobacz więcej
  • blog-2

    Własne pieczywo, czyli mała piekarnia w domu

    Nie ma nic lepszego niż domowe pieczywo! Wystarczy odrobina masła, domowa konfitura czy pyszny ser i idealne śniadanko gotowe!

    Zobacz więcej