Aktualności Doradcy Smaku

  • istock_000015279639xsmall

    Doradcy Miesiąca w październiku

    Po raz kolejny ogłaszamy w październiku Doradców Smaku, który zasłużyli na Tytuł Doradca Smaku Miesiąca. Otrzymają oni od nas nagrody finansowe w wysokości 500, 300 oraz 200 zł. Do tego grona dołączy także Doradca wyróżniony przez Roberta Sowę. Ostatnim szczęśliwcem jest osoba, która otrzyma tytuł Blogera miesiąca.

    Zobacz więcej
  • slajd1

    Nowe nagrody w naszym Katalogu!

    Koniecznie zobaczcie co nowego znalazło się w Katalogu Nagród! W październiku znajdziecie tam zarówno trochę nowości, jak i nagrody o, które często pytacie. Zapraszamy do zamawiania!

    Zobacz więcej
  • img_1459

    Przepis dnia III, odc. 22: Smażone roladki z sera i boczku z sałatką

    Cieszy nas to, że w Polsce coraz więcej produkuje się serów. Na przykład Wielkopolskę można nazwać prawdziwym zagłębiem serów pleśniowych. W dzisiejszym przepisie dnia nasz lokalny przysmak zawijamy w chrupiący, aromatyczny boczek.

    Zobacz więcej
  • shutterstock_115308907

    Artykuł na zdrowie: Z jesiennego ogrodu

    Dynie, cukinie, kabaczki i papryki stanowią nieodzowny element jesiennego kulinarnego pejzażu. Nie tylko dodają naszym potrawom koloru i wyjątkowego smaku, lecz także, co ważniejsze, wzbogacają nasz organizm w witaminy i składniki mineralne, a przy tym dostarczają niewielkich ilości kalorii.

    Zobacz więcej
  • img_5376

    Przepis dnia III, odc. 21: Pieczone udka z kurczaka z gruszkami i morelami

    Połączenie mięsa z owocami to nie lada sztuka. Dziś zapraszamy na przepis z domowego archiwum Marcina Budynka. Połączenie udek z kurczaka z gruszkami i morelami zawsze się udaje.

    Zobacz więcej
  • shutterstock_134996138

    Sezon na świeże figi

    Figi w tradycyjnej polskiej kuchni to klasyczny dodatek do wypieków. Suszone, szare i z mnóstwem pestek zwykle stanowiły jeden ze składników bakalii do ciast. Niekoniecznie apetyczne z wyglądu, są cudownie słodkie!

    Zobacz więcej
  • istock_000005988311xsmall

    "Ugotowani" w Opolu

    W tym tygodniu obaczymy jak gotują mieszkańcy Opola. Będzie wojna makaronowa, spory na temat sera tofu i jak zawsze mnóstwo dobrej zabawy. Zapraszamy dziś o 20:50.

    Zobacz więcej
  • b.1-151-kopiowanie_fit-800-600

    Wpis Tygodnia: Gruszki na okrągło

    Gruszka to jeden z najbardziej wszechstronnych w użyciu owoców. Doskonale smakuje w wersji wytrawnej, np. duecie z serem typu gorgonzola czy też obwinięta szynką parmeńską. Przede wszystkim jednak kojarzy nam się z pysznymi deserami z dodatkiem wanilii lub cynamonu.

    Zobacz więcej
  • gadzetomania_blueflowers

    Gadżetomania: Herbatka z bławatka

    Farmhouse Touch Blueflowers to linia o nieco rustykalnym charakterze. Naczynia mają tradycyjne kształty, a wzory – wdzięczne chabry – wyglądają, jakby były ręcznie malowane. Uwagę zwracają wypukłości i prążkowania w stylu dawnej manufaktury.

    Zobacz więcej
  • 1

    Francuskie lato w jesiennym wydaniu

    Letnia kuchnia francuska obfituje w lekkie, choć wyrafinowane dania z dodatkiem wytrawnej nuty. Ci, którzy mieli szansę odwiedzić Francję, najlepiej wspominają smaki z wybrzeża i słonecznej Prowansji. I choć lato już dobiegło końca, warto przypomnieć sobie te wakacyjne aromaty w jesiennej odsłonie.

    Zobacz więcej