Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Aktualności Doradcy Smaku

  • fotolia_42911041_xs

    Dzień Świętokrzyskiej Truskawki

    Czerwiec nie tylko rozpoczynamy Dniem Dziecka, ale i wspaniałym, aromatycznym Dniem Świętokrzyskiej Truskawki. Będzie pysznie!

    Zobacz więcej
  • grillowany-losos-w-kruszonce-z-grubo-mielonego-pieprzu.2013111479

    ABC Przypraw: Grill ziołowy czy pikantny?

    Przyprawa do grilla pikantna Prymat to znakomita kompozycja ziół i przypraw. W jej skład wchodzą między innymi takie przyprawy jak: papryka słodka, gorczyca, kolendra, majeranek, jałowiec, chili, rozmaryn, pieprz czarny, ziele angielskie, sól, a także najlepszej jakości warzywa suszone: czosnek, marchew, cebula. Stosując Przyprawę do grilla pikantną Prymat możemy cieszyć się doskonale pikantnym smakiem ulubionych dań mięsnych.

    Zobacz więcej
  • fotolia_55095692_xs

    Lekcja Klubu Szefów Kuchni: Arbuz w kuchni

    Arbuz to owoc prawie w 100% składający się z wody i w tym tkwi sekret jego niezwykle orzeźwiającej mocy. Na bazie arbuza można przygotować wiele kulinarnych przysmaków. Zachęcam do ich spróbowania.

    Zobacz więcej
  • a

    Piknik Europejski z Robertem Sową

    Podczas niedawnej Majówki, w ramach Pikniku Europejskiego i obchodów "10 lat Polski w Unii Europejskiej" w Białymstoku, mistrz kulinarny Robert Sowa serwował potrawy, nawiązujące do różnych regionów Europy.

    Zobacz więcej
  • suflet-czekoladowy-na-cieplo-z-owocami-i-lodami

    Słodkości na Dzień Matki

    Maj to nie tylko miesiąc pachnący bzem i kojarzący się z „Saską Kępą” z piosenki Maryli Rodowicz. W maju wypada jeden z długich weekendów, ale przede wszystkim maj to Dzień Matki, w którym wyrażamy miłość i szacunek naszym mamom. Istnieje wiele sposobów, aby ten dzień uczcić. Proponujemy przygotować słodkości.

    Zobacz więcej
  • faszerowane-jajka-koktajlowe

    Sezon na: Szczypior, szczypiorek… czyli zielono, ostro i wiosennie

    Smak szczypiorku – mocny, zdecydowany i kojarzący się z wiosną powinien gościć w lodówce przez cały sezon. Co prawda szczypiorek łączymy z początkami wiosny, pierwszymi nowalijkami, jednak ten smak powinien towarzyszyć nie tylko przez krótką chwilę.

    Zobacz więcej
  • krem-z-rzodkiewki

    Wpis Tygodnia: Szczypiorek

    Szczypiorek może nadać koloru i delikatnie zaostrzyć smak niemal każdej wiosennej potrawy. Warto mieć go zawsze pod ręką w swojej kuchni. A czy wiecie, że szczypiorek ma piękne kwiaty, którymi możemy dekorować swoje ulubione dania? O tym w nowym "Wpisie Tygodnia".

    Zobacz więcej
  • fotolia_55278543_xs-kopia

    "Ugotowani" w Warszawie

    W ostatnim odcinku "Ugotowanych" tego sezonu będziemy oglądać kulinarne zmagania mieszkańców Warszawy! Kto tym razem zgarnie główną nagrodę? Dowiemy się już w niedzielę - o godz. 18.00 w TVN.

    Zobacz więcej
  • ds02_01_okladka_pionmale

    Kulturalna kuchnia: Grillowe wydanie E-magazynu Doradca Smaku!

    Już wkrótce - nowy Doradca Smaku - e-magazyn kulinarny - wydanie grillowe. Na smartphony, tablety i PC-ty... i na grilla! Sprawdźcie co w środku:

    Zobacz więcej
  • patera

    Gadżetomania: Trójpoziomowa patera

    Doskonała do serwowania przekąsek, grillowanego mięsa, owoców lub warzyw. Jej nieskomplikowana, konstrukcja pasuje do każdego typu otoczenia.

    Zobacz więcej