Aktualności Doradcy Smaku

  • img_3828

    Swojsko i regionalnie w tym tygodniu z „Doradcą Smaku”

    Chrupiące placki ziemniaczane, zapiekanka z cukinii z serem kozim, dorsz z hiszpańską kiełbaską chorizo oraz śląski specjał – ciap kapusta – to bohaterowie tego tygodnia w programie „Doradca Smaku”.

    Zobacz więcej
  • prymat-08.2013125553

    Pomysł na sierpień - leczo

    Leczo to typowo węgierska potrawa, która podbiła polską kuchnię już jakiś czas temu. Warzywny miszmasz to alternatywa dla tradycyjnego bigosu.

    Zobacz więcej
  • dsc_0032

    Cukinia, letnie warzywo idealne na obiad

    Cukinia najlepiej smakuje właśnie teraz, latem, kiedy możemy wyhodować ją w swoim ogródku razem ze wszystkimi innymi warzywami, z którymi cukinia współgra doskonale. Przekonajcie się jak wiele wspaniałych dań może powstać właśnie z tej zielonej pyszności. Macie ochotę na lekką zupę albo leczo? Wspaniale! Cukinia może być głównym składnikiem tych dań, tworząc niezapomniany smak, który na pewno polubicie. Jeśli macie więcej czasu, możecie przygotować faszerowaną cukinię – wymaga to troszkę pracy, ale za to efekt jest fenomenalny!

    Zobacz więcej
  • dsc_0021

    Cukinia i kilka pomysłów na smaczne dania

    Nie każdy ją lubi ale warto ją poznać i cieszyć się jej smakiem.

    Zobacz więcej
  • zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.1

    Imprezowy bufet

    Imprezowy bufet musi znaleźć się na każdym spotkaniu, niezależnie od tego ile gości będzie obecnych. Aby umilić sobie wspólne spędzanie czasu, dobrym pomysłem jest przygotowanie smacznych przekąsek.

    Zobacz więcej
  • dscf2232

    Lodowe inspiracje

    Mimo, że w tym roku pogoda nas nie rozpieszcza, to i tak chętnie zajadamy się lodami.

    Zobacz więcej
  • sam_3972_fit-800-600

    Sezon na śliwki

    Sezon na śliwki rozpoczęty. Śliwki są bardzo smaczne i soczyste owoc. Możemy wykorzystać je do różnego rodzaju słodkich deserów, ciast, kompotów, a także do potraw z mięsa.

    Zobacz więcej
  • dscf2279

    Kalarepa w roli głównej

    Lekko słodka, bardzo chrupiąca i niskokaloryczna - taka właśnie jest kalarepa.

    Zobacz więcej
  • zmyw1

    SUPERIA – nazwa, która zobowiązuje

    Współczesny klient oczekuje od zmywarki skuteczności, niezawodności działania oraz wzornictwa, które będzie spójne z projektem zarówno kuchni wykonanej w stylu tradycyjnym, jak również nowoczesnym - przy wykorzystaniu szkła i stali.

    Zobacz więcej
  • img_3672

    Polskie i śródziemnomorskie klimaty w „Doradcy Smaku”

    Ten tydzień będzie obfitował wyjątkowe kompozycje składników, z których powstaną dania olśniewające podniebienia oraz wzrok. Smak Prowansji przywiedzie na myśl francuska tarta z łososiem, a greckie ciasto filo stworzy świetną oprawę dla wieprzowiny. Doradca Smaku przekona Was także, że bigos można zrobić również z boczniaków, a łososia podać z zielonym sosem oraz apetyczną sałatką z pikli w estetycznych słoiczkach.

    Zobacz więcej