Aktualności Doradcy Smaku

  • 2015-06-27-16.51.35_male

    „Lato z Radiem” odwiedziło Tarnowo Podgórne oraz Pruszków

    Za nami kolejne dwa wydarzenia z cyklu „Lato z Radiem”. W miejscowościach, które odwiedzamy z kulinarnym tirem Prymatu, dopisuje nie tylko pogoda. Możemy liczyć na wysoką frekwencję, za co szczególnie dziękujemy. Przynosicie ze sobą pozytywną energię i chętnie angażujecie się w zaproponowane przez nas oraz naszego partnera, markę eisberg, aktywności.

    Zobacz więcej
  • ksk_konkurs_inne

    XI tura konkursu – Zadaj pytanie o…kanapki

    Do szkoły, do pracy, na piknik a może... w wakacyjną podróż. Kanapki to jedna z ulubionych przekąsek, które w łatwy sposób możemy zabrać ze sobą wszędzie tam, gdzie na pewno dopadnie nas głód. Można je przygotować na wiele sposobów – z dodatkami na zimno, smażonymi lub ugrillowanymi. Możemy także zapiec całość i cieszyć się chrupiącym i przepysznym posiłkiem.

    Zobacz więcej
  • doradca-smaku_ogorki_v05b-foto-solo

    Lipiec ma smak ogórka

    Sezon ogórkowy, w dosłownym tego słowa znaczeniu, właśnie się zaczął. Choć ogórki gruntowe dostępne są już od jakiegoś czasu w marketach, dopiero teraz mamy te prawdziwe, ekologiczne, z gruntu i słońca, czerwcowych upałów i lipcowych burz.

    Zobacz więcej
  • sernik-na-zimno-z-porzeczkami

    Porzeczki – do deserów i do mięs

    W tym tygodniu prym wiodą porzeczki. Czarne, białe i czerwone – małe, smaczne kuleczki, które orzeźwiają i pobudzają kubki smakowe. Są owocami, nadającymi się do dań mięsnych oraz deserów. Mają słodko-kwaśny smak, który sprawia, że dania z ich dodatkiem są prawdziwą kulinarną ucztą. O tej porze roku porzeczki są najlepsze, dlatego jeśli macie chwilkę, może skusicie się na przygotowanie domowych dżemów porzeczkowych? Dzięki nim, podczas długich zimowych wieczorów, smaki lata będą na wyciągnięcie ręki.

    Zobacz więcej
  • tort-poczekowo-czekoladowy4

    Które porzeczki są najzdrowsze

     Porzeczki mogą mieć barwę czerwoną, czarną lub białą. Każda z tych odmian jest bombą witaminową, ale różnią się smakiem.

    Zobacz więcej
  • ksk_konkurs_podroby

    X tura konkursu – Zadaj pytanie o… podroby

    Lubicie podroby? Jeśli tak, to świetnie. Jednak gdy brak Wam przekonania, by przyrządzić je we własnych kuchniach, być może kilka pytań zadanych mistrzowi Sowie pomoże Wam podjąć decyzję na „tak”. Czasem kilka prostych trików zdradzonych przez kogoś, przed kim kuchnia polska nie ma tajemnic, sprawia, że spod Waszych rąk wychodzi cudowna, delikatna i idealnie doprawiona porcja mięsa.

    Zobacz więcej
  • pakiet-maxi-2-chlodziarka

    Lipcowy Katalog Nagród

    Rozdrabniacze, żelazka, czajniki, zmywarki i wiele innych nagród czeka już na Was w najnowszej wakacyjnej odsłonie katalogu nagród. Nie zwlekajcie tylko wchodźcie i zamawiajcie swoje wymarzone domowe sprzęty!

    Zobacz więcej
  • doradcy-miesiaca

    Doradcy Smaku Miesiąca w lipcu

    Miło mi poinformować, że Doradcy Smaku Miesiąca zostali wyłonieni. Zapoznajcie się z wynikami i sprawdźcie czy jesteście wśród zwycięzców. Szczęśliwcom serdecznie gratuluję i życzę dalszych sukcesów w serwisie Doradcy Smaku.

    Zobacz więcej
  • img_4448

    Zupa z papryki z jabłkami i chrupiącymi pestkami, przepis z programu „Doradca Smaku”

    Znudziły się Wam klasyczne zupy? Zaskoczcie swoich najbliższych smaczną zupą z papryki. Wystarczy czerwoną paprykę pokroić w kosteczkę, a marchew zetrzeć na drobnych oczkach. Do zupy warto dodać estragon i bazylię – taka kompozycja ziół sprawi, że zupa będzie pyszna i aromatyczna. Dzięki startej marchwi zupa nabrała naturalnej gęstości i słodkiego akcentu. Jeśli chcecie, aby Wasza zupa paprykowa była mniej słodka, zróbcie kontrast zupy, tzn. dodajcie sól lub ocet.

    Zobacz więcej
  • ksk_konkurs_salatka

    IX tura konkursu – Zadaj pytanie o… sałatki

    Lato to idealny czas, aby zajadać się sałatkami. Ale nie tylko, gdyż sałatki jemy coraz chętniej i przez cały rok poszukujemy na nie przepisów. To danie naprawdę wdzięczne do przygotowania, dzięki własnej wyobraźni można dowolnie eksperymentować ze składnikami. Zapewne podczas takich „prób” w kuchni rodzą się w Waszych głowach interesujące pytania. Warto je zadać Robertowi Sowie w kolejnej turze konkursu.

    Zobacz więcej