Aktualności Doradcy Smaku

  • dix_9248

    Jak grillować kiełbasę podczas Majówki i nie tylko...

    O grillowaniu w Polsce można mówić bez końca. Kolejne sondy, raporty i artykuły opisują obyczaje z nim związane. Majówka jest niemal oficjalnym startem sezonu grillowego w Polsce, gdyż właśnie od tego momentu zaczynamy grillować na całego.

    Zobacz więcej
  • wp_20150618_17_04_31_pro

    Soczyste, czerwone, pyszne i zdrowe - truskawki

    Chociaż sezon na truskawki dopiero rozpocznie się, to już z utęsknieniem na nie czekamy. Można wykorzystać je do przygotowania smacznych ciast i deserów, przetworów czy też zrobienia soków i kompotów. Tęsknicie już za tymi czerwonymi i soczystymi owocami?

    Zobacz więcej
  • mpn_odc_26_fot_maciejpiorko-9795

    Mój przepis na…: Śledzie marynowane z pieczarkami i papryką w sosie z kaparów. odc. 40

    Weekend, urodziny, imieniny albo czasem zwyczajnie, bez powodu – śledzie są świetną i bardzo zdrową przekąską i dodatkowo bardzo wdzięcznym materiałem kulinarnym. Warto z nimi eksperymentować i próbując różnych połączeń, odnaleźć swoje ulubione smaki.

    Zobacz więcej
  • img_4104

    Doradca Smaku IV: Krem z pieczonych ziemniaków z kaszanką, odc. 31

    Dzisiaj wykorzystamy nie tylko obrane ziemniaki, ale również obierki z ziemniaków. Obierki z ziemniaków dodajemy do gotującej się włoszczyzny, dzięki temu smak pieczonego ziemniaka przeniknie do smaku zupy.

    Zobacz więcej
  • mpn_odc_27_fot_maciejpiorko-9974

    Mój przepis na…: Sałatka z kaszy jaglanej z kurczakiem i jajkiem sadzonym, odc. 39

    Wiosna kapryśnym tempem, ale jednak coraz mocniej wkracza na do naszego krajobrazu. Jest lżej i radośniej, ale czy tak samo jest na naszych talerzach? Dzisiaj Robert Sowa proponuje sałatkę, która składa się z bardzo zdrowych składników, a jednocześnie tak dobranych, by stanowić kompletny sycący, lecz wciąż lekki posiłek.

    Zobacz więcej
  • warzywniak-na-ruszcie

    Warzywniak na ruszcie

    Lato nierozłącznie kojarzy nam się z grillem i aromatycznymi… mięsami - soczystą karkówką, kiełbaską z musztardą czy chrupiącymi skrzydełkami. Jednak coraz chętniej szukamy nowych smaków, układając na grillu warzywa.

    Zobacz więcej
  • ryby

    Rybka lubi...grilla

    Ryby z grilla są nie tylko smaczne, ale też cenione za walory zdrowotne. To także łakomy kąsek dla osób dbających o linię. Na grillu przyrządza się je błyskawicznie. Aby jednak uzyskać wyjątkowy smak, warto poznać kilka kulinarnych sztuczek.

    Zobacz więcej
  • mieso

    Konkrety, czyli mięso z grilla

    Karkówka, kiełbasa czy boczek? W towarzystwie sałatki lub w wersji podstawowej ze świeżym pieczywem i musztardą? A może dla odmiany grillowany schab lub pierś z kurczaka?

    Zobacz więcej
  • fotolia_70688899_s

    „Kuchenne rewolucje” w Rzeszowie

    Rzeszowska restauracja „Pablo Picasso” jest w prawdziwych tarapatach. Chociaż szanse na jej uratowanie wydają się marne, to jednak ekipa „Kuchennych rewolucji” podejmuje się wyzwania i chce ją uchronić przed bankructwem. Czy jest to jeszcze możliwe?

    Zobacz więcej
  • dsc_0096

    Truskawka nie tylko jako smakołyk

    Czekając na sezon truskawkowy warto dowiedzieć się, że to nie tylko smakołyk ale też lekarstwo. Owoc ten powstał jako hodowlana odmiana poziomek. Dziś jest uprawiana na terenie całego kraju.

    Zobacz więcej