Aktualności Doradcy Smaku

  • img_6400

    Słodkie wypieki idealne na Wielkanoc

    Już najwyższy czas, żeby zdecydować, co zamierzamy upiec na Wielkanoc. Niektórzy wolą sprawdzone i dobrze znane smaki, inni natomiast mają ochotę spróbować czegoś nowego. Na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Jeśli włożymy serce w nasze przygotowania, wszystkie wypieki się udadzą!

    Zobacz więcej
  • dix_9104-kopia

    Nowoczesne wielkanocne gotowanie. Jak urozmaicić świąteczne menu?

    Każdego roku nasze wielkanocne potrawy wyglądają niemal identycznie. W końcu wszyscy czekamy na ulubione smakołyki i cieszymy się, że znowu będziemy jeść wielkanocne jajko, pyszną wędlinę, żurek czy słodki mazurek. Świąteczne potrawy można jednak urozmaicać. I to wcale nie rezygnując z tradycyjnych i cenionych elementów Świąt!

    Zobacz więcej
  • ds5_odc15_fot_maciejpiorko-5209

    Doradca Smaku VI: Okoń smażony w ziarnach słonecznika, odc. 15

    Świeżo, lekko i kolorowo – czyli okoń w ziarnach słonecznika, w otoczeniu kolorowych warzyw. To świetny sposób na szybki i ciekawy obiad.

    Zobacz więcej
  • kt2017

    „Kulinarny Talent 2017” już niebawem!

    Prestiżowy konkurs pozwala odkryć wybitne zdolności wśród rozpoczynających życie zawodowe kucharzy do 23. roku życia. Jest to więc pokaz najnowszych trendów odkrywanych przez młodych adeptów sztuki kulinarnej, wzbogacony ich młodzieńczą fantazją, a zarazem odwagą w łączeniu smaków i różnych technik przygotowywania dań.

    Zobacz więcej
  • lasagn.1

    Co przygotować na szybki i smaczny obiad?

    Nierzadko zdarza nam się zastanawiać, co przygotować na obiad, aby serwowane przez nas danie było nie tylko pyszne i zachwycało naszych bliskich, ale też proste i szybkie w przyrządzaniu. Idealną potrawą, która spełnia wszystkie te kryteria są oczywiście zapiekanki.

    Zobacz więcej
  • dscf2706

    Co przygotować z jabłek?

    Istnieje wiele różnych odmian jabłek, ale nikt nie zaprzeczy, że najlepsze są nasze polskie jabłka, które nie tylko chętnie zjadamy na surowo, ale również wykorzystujemy je do pysznych wypieków czy domowych przetworów.

    Zobacz więcej
  • test

    Pobierz najnowszy numer e-magazynu kulinarnego pełen wiosennych i wielkanocnych smaków

    Wreszcie nadeszła długo wyczekiwana wiosna, a wraz z nią nowe, świeże i zielone! Chcieliśmy się podzielić z Wami naszą radością i zupełnie nowymi przepisami. Prezentujemy najnowszy numer e-magazynu kulinarnego „Doradca Smaku”, który w całości poświęcony jest sezonowym przysmakom Wielkanocy i wiosny. Zapraszam do pobierania!

    Zobacz więcej
  • img_8314

    Jak poradzić sobie z granatem? + Przepis na sałatkę. Obejrzyj video!

    Kolorowa sałatka z granatem idealnie komponuje się z pieczonym kurczakiem czy jagnięciną. Strzelający granat, soczyste pomarańcze w połączeniu z orzeźwiającą miętą i chrupiącymi orzechami to prosty przepis na kreatywny posiłek!

    Zobacz więcej
  • ds5_odc14_foto_krystianszczesny_0149

    Doradca Smaku VI: Racuchy na zsiadłym mleku, odc. 14

    Racuchy to niewątpliwie smak dzieciństwa, przez wielu wspominany z nostalgią. W tym odcinku Andrzej Polan postanowił zabrać nas w sentymentalną podróż w czasie i przygotował racuchy z owocami. W końcu pyszne placuszki w kolorowej odsłonie to wyjątkowy podwieczorek dla całej rodziny.

    Zobacz więcej
  • shutterstock_56446327

    "Kuchenne rewolucje" w toruńskiej restauracji

    Na Starym Mieście w Toruniu znajduje się restauracja "Italian House". Mimo atrakcyjnej lokalizacji w zabytkowej kamienicy knajpa nie przyciągała ani mieszkańców, ani turystów. Nawet zmiana profilu kuchni - z azjatyckiego na włoski - nie odniosła pożądanego rezultatu.

    Zobacz więcej