Aktualności Doradcy Smaku

  • pizza-na-francuskiem-spodzie

    Ciasto francuskie - słodkie i wytrawne inspiracje

    Lubicie ciasto francuskie i zastanawiacie się jakie przekąski przygotować z jego użyciem? Zapraszam do Wpisu Tygodnia. Znajdziecie w nim smaczne inspiracje na jego wykorzystanie - będzie zarówno słodko, jak i słono!

    Zobacz więcej
  • img_9468

    Kebab z kalafiorem i truskawkami wg Andrzeja Polana, Przepis z programu Doradca Smaku

    Kebab to potrawa pochodząca rodem z orientu, a w Polsce na ogromną skalę zaadaptowana do trendu fast food. Jedno jest pewne, smakuje niemalże każdemu miłośnikowi mięsa, ale też klasycznie podana w bułce może się znudzić. Poeksperymentujmy zatem z Andrzejem Polanem, który na własny sposób rozprawił się kebabem, jak zwykle wiele dodając od siebie.

    Zobacz więcej
  • dsc_0044

    Ciasto francuskie - jak je zrobić i kilka pomysłów

    Ciasto francuskie to super ciasto na szybkie desery czy przekąski

    Zobacz więcej
  • fotolia_28470303_s

    „Kuchenne rewolucje” odmieniają „Ognistego Smoka” w Lubartowie

    Michał jest właścicielem restauracji „Ognisty Smok” serwującej orientalne dania. Lokal powstał z miłości szefa do takich smaków, a także z braku podobnego lokalu w Lubartowie i najbliższych okolicach. Do założenia biznesu podszedł z dużą odpowiedzialnością i pragnąc zachować jak najbardziej autentyczny charakter miejsca, zatrudnił wietnamskiego kucharza, Nama.

    Zobacz więcej
  • ds04so4e08-16-copy-1_001

    Nietypowy sposób na jajka, Przepis z programu Doradca Smaku

    Któż z nas nie kocha zapiekanek? Kilka umiejętnie dobranych i przyprawionych składników poddanych finiszującemu efekt zapieczeniu to jedna z ulubionych propozycji na obiad lub kolację. Dzisiaj do magicznej kompozycji wystarczy jajko, kiełbasa, pieczarki, czerwona cebula, suszone pomidory oraz szczypta oregano i bazylii Prymat. Co na wierzch? Oczywiście pysznie rozpuszczający się pod wpływem temperatury ser.

    Zobacz więcej
  • img_3322

    Chrupiące bezy z konfiturą z cytrusów, Przepis z programu Doradca Smaku

    Maleńkie i chrupiące słodkości to przysmak, który kupimy w każdej cukierni. Nasi goście jednak szczególnie docenią te, o których przygotowanie pokusimy się sami, we własnej kuchni. Warto do dominującej w bezach słodyczy dobrać kwaśne dodatki – i właśnie tak zdarzyło się w programie Doradca Smaku. Spójrzcie na przepis.

    Zobacz więcej
  • zdjecie-makaron

    Makaron bez gotowania – szybciej się nie da!

    Szybki obiad to temat rzeka – marzenie każdej (niekoniecznie perfekcyjnej) pani domu, młodej mamy, zabieganej stażystki i studentki w jednym, kobiet szefów na samozatrudnieniu... . Słowem wszystkich tych, którym regularnie brakuje czasu.

    Zobacz więcej
  • piadina

    Fast food we włoskim wydaniu – przepis na piadinę

    Kuchnia włoska to jedna z dwóch najpopularniejszych na świecie, zaraz obok francuskiej. Dlatego grzechem nie znać piadina – placka, okrzykniętego włoskim fast food. W oryginalnej wersji nadziewana jest sosem pomidorowym, serem, mięsem – np. wędliną oraz grzybami, rukolą, szpinakiem. A to wszystko wewnątrz małego i podawanego na ciepło placka powstającego z mąki pszennej.

    Zobacz więcej
  • 96-beko_refrigerator_d70535ne_closeup_adjustabledoorrackmovingboxunderdoorrack

    Garderoba dla żywności

    Projektując współczesne urządzenia chłodnicze, producenci coraz większą wagę przywiązują do funkcjonalności wnętrza - zarówno pod względem ergonomii – wygody użytkowania, jak i warunków przechowywania poszczególnych produktów żywnościowych.

    Zobacz więcej
  • wp_20150423_13_14_28_pro

    Klopsikowy zawrót głowy

    Klopsy na obiad to bardzo smaczna propozycja.

    Zobacz więcej