Aktualności Doradcy Smaku

  • dsc_6048

    Jesień na talerzu

    Jesień - temperatura zaczyna spadać, a wraz z nią pojawiają się pierwsze przeziębienia i grypy, dlatego musimy dostosować naszą dietę do zmiany sezonu, jeśli chcemy przygotować nasze ciało na zimę.

    Zobacz więcej
  • zol_9621

    Przepis dnia V: Sałatka z wołowiny z makaronem sojowym, odc. 44

    Odkrywamy smaki Azji przygotowując wyrazistą w smaku Sałatkę z wołowiną z makaronem sojowym.

    Zobacz więcej
  • dscn4479

    Sałatki na stół

    Jeszcze nie całe dwa miesiące zostały do Świąt. Niby jeszcze daleko,ale czas szybko leci. Niektórzy menu na Święta planują tuż przed,ja wolę wszystko spisać wcześniej i mieć wszystko ' z głowy'.

    Zobacz więcej
  • fotolia_45370000_xs

    Cukinia króluje w kuchni

    Należy do warzyw dyniowatych. Przywędrowała do nas z Włoch. Po włosku "zucchina" to po prostu mała dynia. W zależności od odmiany może być ciemnozielona, żółta lub pasiasta. Może dorastać do ok. 40 cm długości, ale najsmaczniejsza jest kiedy ma ok. 15-20 cm.

    Zobacz więcej
  • shutterstock_61430047

    Na pomoc Restauracji „Dymarka”, czyli „Kuchenne rewolucje” w Łańcucie

    Zła reputacja, brak spójnej wizji i … standardowe menu to główne problemy Restauracji „Dymarka”, która prowadzona jest przez trzech przyjaciół. Co się stało, że dawniej najlepszy lokal w okolicy stracił dobrą renomę, co z kolei przełożyło się na brak klientów? Czy „Kuchenne rewolucje” rozbudzą w restauratorach ciekawość smaku i sprawią, że lokal przełamie dotychczasową złą passę?

    Zobacz więcej
  • zol_8254

    Przepis dnia V: Rolada z pstrąga z sałatką na ciepło, odc. 43

    Zamiast smażyć – ugotuj rybę! Mamy dla Was pyszny sposób na przygotowanie zdrowego i lekkiego obiadu. Zapraszamy na Roladę z pstrąga z sałatką na ciepło.

    Zobacz więcej
  • fotolia_54863755_xs

    Pierogi, smaczne danie kuchni polskiej

    Pierogi to jedno z tych dań, które nierozerwalnie kojarzą się z polską kuchnią. Ich sekret tkwi w delikatnym cieście i smacznym farszu. O ile to drugie zależy głównie od naszego smaku, tak przygotowanie dobrego ciasta jest nie lada wyzwaniem.

    Zobacz więcej
  • zol_0739

    Przepis dnia V: Pierogi z soczewicą i wędzonym boczkiem, odc. 42

    Włosi mają swoje ravioli i tortellini, Chińczycy wontony, Rosjanie pielmieni, a my pierogi. Nigdy się nie nudzą, bo za każdym razem mogą mieć inny farsz. Wszystko zależy od naszego pomysłu. Dziś zapraszamy na wersję pierogów z soczewicą i wędzonym boczkiem.

    Zobacz więcej
  • leczo-zdj

    Sezonowo paprykowo

    Papryka to… aromatyczne, soczyste warzywo, o lśniącym kolorze, chrupiące, emanujące świeżością i szerokim spektrum kulinarnych zastosowań. O tej porze roku papryka jest dostępna w wielu gatunkach, a także atrakcyjnych cenach. Dlatego też warto wykorzystać ją jako sezonową inspirację na śniadanie, obiad i kolację.

    Zobacz więcej
  • zol_8166

    Przepis dnia V: Szaszłyki z indyka - wspomnienie lata, odc. 41

    Po ciepłych wieczorach zostały już tylko wspomnienia, dlatego warto przywołać choć na chwilę atmosferę grillowania w domowym zaciszu przygotowując kolorowe szaszłyki z indyka.

    Zobacz więcej