Aktualności Doradcy Smaku

  • img_3188

    Tydzień pełen pyszności z programem „Doradca Smaku”

    Kolejny tydzień z programem „Doradca Smaku” startuje. Proponuję, aby w poniedziałek ustalić dla siebie tygodniowy jadłospis, który w bardzo przyjemny sposób pozwoli przebrnąć przez pracowity tydzień. Rozpocząć możecie od wyjątkowego przysmaku – zupy z żołądków, a zakończyć propozycją na kaszę z półgęskiem.

    Zobacz więcej
  • fotolia_94345032_s

    Żółta czy zielona? Fasolka szparagowa

    Fasolka szparagowa to jedno z ulubionych warzyw w kuchni polskiej. Prosta w przygotowaniu, smaczna i zdrowa. Zazwyczaj serwowana jest jako dodatek do obiadu, a ma tak wiele kulinarnych możliwości...

    Zobacz więcej
  • tarta-z-fasolka-szparagowa-i-bobem4

    Fasolka szparagowa – smaczny i zdrowy pomysł na obiad

    Fasolki szparagowe, zielone i żółte, w lipcu dają pole do popisu wszystkim miłośnikom gotowania. Mogą być podstawowym składnikiem, albo pysznym dodatkiem do potraw. Tarta tylko na słodko? Nie tylko! Spróbujcie tarty z fasolką szparagową i bobem. Warto urozmaicać sobie podstawowe dania, by odkrywać nowe połączenia i smaki. Fasolka szparagowa, daje możliwość na nieograniczone kulinarne szaleństwa smakowe. Dlatego, jeśli w Waszych ogródkach, strączki fasoli już proszą się o zerwanie, warto pomyśleć o zupie albo o sałatce fasolowej. O tej porze roku, będzie smakowała najlepiej.

    Zobacz więcej
  • dania-wegetarianskie

    Zakończenie Konkursu „Odkrywamy sekrety gotowania”

    Cieszę się, że tak chętnie uczestniczyliście w przygotowanych przeze mnie zadaniach w ramach konkursu „Odkrywamy sekrety gotowania”. Mam nadzieję, że sprawił on Wam tyle radości, co mnie. Nadesłane przez Was zgłoszenia konkursowe są dla mnie niezwykle inspirujące i wartościowe. Śledźcie uważnie Serwis Doradca Smaku, bo już 14 lipca wyłonieni zostaną wszyscy zwycięzcy.

    Zobacz więcej
  • fasolka

    Dlaczego warto jeść fasolkę szparagową

    Fasolkę uważano kiedyś za pokarm biedaków i rzadko gościła na stołach bogatych ludzi. Uważano że jest ciężkostrawna.

    Zobacz więcej
  • ds-2

    Ostatnie truskawkowe szaleństwo

    Choć sezon truskawkowy dobiega końca, warto te ostatnie owoce dobrze wykorzystać, by mieć miłe wspomnienia z nimi związane.

    Zobacz więcej
  • ksk_konkurs_zapiekanka

    XII tura konkursu – Zadaj pytanie o… zapiekanki

    Zapiekanki to już ostatni z konkursowych tematów, a także ostatnia okazja do postawienia ważnych pytań kulinarnych Robertowi Sowie. Wierzę, że kochacie zapiekanki nie tylko jeść, ale także przyrządzać. To kolejne z dań, które otwierają całe mnóstwo możliwości i pozwalają na puszczenie wodzy wyobraźni. Wystarczy połączyć kilka składników, które posypujemy szczyptą ulubionych przyprawi…i gotowe. Ale czy na pewno? Czy to faktycznie takie proste?

    Zobacz więcej
  • ds.s04e04-r12-copy-7_010_fit-800-600

    Wakacje z programem „Doradca Smaku”

    Rozpoczęły się wakacje, lecz dla programu „Doradca Smaku” nie oznaczają one wcale przerwy. Prawie do samego ich końca będziecie mogli oglądać na ekranach TVN serię „Doradca Smaku IV”, gdzie w rolę prowadzącego i przyrządzającego smakołyki wcielił się Andrzej Polan.

    Zobacz więcej
  • sam_3771_fit-800-600

    Cukinia w roli głównej

    Cukinia, warzywo znane z dużej ilości witamin i wartości odżywczych..Cukinię można przygotować na wiele sposobów wytrawnie jak i na słodko.

    Zobacz więcej
  • 2015-06-27-16.51.35_male

    „Lato z Radiem” odwiedziło Tarnowo Podgórne oraz Pruszków

    Za nami kolejne dwa wydarzenia z cyklu „Lato z Radiem”. W miejscowościach, które odwiedzamy z kulinarnym tirem Prymatu, dopisuje nie tylko pogoda. Możemy liczyć na wysoką frekwencję, za co szczególnie dziękujemy. Przynosicie ze sobą pozytywną energię i chętnie angażujecie się w zaproponowane przez nas oraz naszego partnera, markę eisberg, aktywności.

    Zobacz więcej