Aktualności Doradcy Smaku

  • istock_000012881065xlarge

    „Chata po zbóju” w „Kuchennych rewolucjach”

    W Bąkowie, niewielkiej miejscowości na Śląsku, Beata i Wojtek postanowili wybudować drewnianą karczmę. To przedsięwzięcie uznali za inwestycję życia, która miała zapewnić im stabilny dochód i zabezpieczyć przyszłość.

    Zobacz więcej
  • blog-2

    Własne pieczywo, czyli mała piekarnia w domu

    Nie ma nic lepszego niż domowe pieczywo! Wystarczy odrobina masła, domowa konfitura czy pyszny ser i idealne śniadanko gotowe!

    Zobacz więcej
  • shutterstock_78645598

    Comfort food – co to takiego i dlaczego tak to lubimy?

    Comfort food to jedzenie, które poprawia nam humor. Ale stwierdzenie, że to po prostu posiłki smaczne, to za mało. Comfort food tak dobrze wpływa na nasz nastrój, bo przypomina nam chwile, gdy kiedyś, zajadając się jakimś przysmakiem, czuliśmy się szczęśliwi, weseli – po prostu było nam dobrze.

    Zobacz więcej
  • ds-chinskie5

    Kuchnia chińska w domowym zaciszu

    Nawet w domu możemy przygotować pyszną potrawkę w chińskim stylu. Potrzebujemy do tego warzyw i ulubionego rodzaju mięsa, np. drobiu, wołowiny lub wieprzowiny. A samą potrawkę możemy podać według upodobań z ryżem lub chińskim makaronem.

    Zobacz więcej
  • ciasspzi

    Słodko-słony tydzień z "Doradcą Smaku"

    Początek każdego tygodnia oznacza nowe wyzwanie, któremu trzeba stawić czoła. W końcu stworzenie smacznego jadłospisu nie jest wcale takie proste! Aby zachwycić Waszych domowników, na pewno przyda Wam się garść pysznych i zaskakujących inspiracji.

    Zobacz więcej
  • ff

    Zdrowy fast food w domowej wersji

    Zapiekanki, nuggetsy, hot-dogi czy burgery - często ich sobie odmawiamy, ponieważ kojarzą nam się z wysokokalorycznym, ulicznym jedzeniem. A co jeśli w domu przygotujemy popularne fast foody ze sprawdzonych i zdrowych składników?

    Zobacz więcej
  • ds

    Mięsne gulasze - rozgrzewające dania do odgrzania

    Gulasz przygotowujemy najczęściej z wieprzowiny, ponieważ jest łatwo dostępna, szybko mięknie oraz zawsze smakuje wyśmienicie w połączeniu z różnymi warzywami.

    Zobacz więcej
  • fotolia_43731580_xs

    Tłuszcz pod kontrolą

    Pobudzające do aktywności ciepłe miesiące już za nami, więc coraz trudniej będzie zmobilizować się do regularnego ruchu. Dlatego o tej porze roku szczególnie pilnujmy, aby nie dostarczać organizmowi za dużo tłuszczów.

    Zobacz więcej
  • ds

    "Kuchenne rewolucje" zawitały do Czeladzi

    Krzysztof i Iwona to właściciele "Trzech smaków", polsko-śląsko-włoskiej restauracji w Czeladzi. Mimo braku doświadczenia w gastronomii małżonkowie bardzo wierzyli w powodzenie nowego biznesu, który niestety już od początku nie zapowiadał się obiecująco.

    Zobacz więcej
  • dwa-img_7769

    Smaczne ciasta z warzywami

    Eksperymenty w kuchni pozwalają odkryć, że nie tylko owoce, ale też warzywa idealnie pasują do słodkich wypieków.

    Zobacz więcej