Aktualności Doradcy Smaku

  • img_8884

    Jak zrobić mus czekoladowy z jadalną ziemią? Zobacz VIDEO!

    Obok tego deseru nie można przejść obojętnie! Puszysty mus z odrobiną papryczki chili i jadalną ziemią o smaku czekolady zachwyci wszystkich łasuchów i miłośników słodkości. Jesteście ciekawi, jak przygotować tą wyjątkową pyszność?

    Zobacz więcej
  • 1334

    "Mama i jej Sweet Family"! - konkurs trwa

    Lato sprzyja deserom :). Sezonowe owoce zachęcają do wypieków i przygotowywania letnich orzeźwiających słodkości. Jeśli więc lubisz desery i chcesz wyrazić w ten sposób swoją miłość do mamy to zachęcamy do udziału w naszym konkursie.

    Zobacz więcej
  • dsmsc

    Doradcy Smaku Miesiąca w czerwcu

    Cieszę się, że maju byliście bardzo aktywni. Wielką przyjemność sprawia mi przeglądanie Waszych przepisów. To właśnie często Wy jesteście dla mnie inspiracją. Już nieraz zaimponowaliście mi swoją wiedzą i kreatywnością w kulinarnych podbojach.

    Zobacz więcej
  • 061

    Doradca Smaku express: Owsianka z nasionami chia i owocami, odc. 6

    Takim śniadaniem warto rozpocząć dzień! Owsianka z truskawkami, bananami i borówkami w towarzystwie nasion chia to pełnowartościowe danie, które zapewni nam uczucie sytości na kilka godzin, a w dodatku jest naprawdę pyszne! Zobaczcie, jaki przepis na owsiankę ma dla Was Robert Sowa!

    Zobacz więcej
  • prymat-4.2016195807

    Trwa sezon na botwinkę!

    Jest wiele powodów, dla których kochamy wiosnę. Jednym z nich jest to, że nasz jadłospis po zimie staje się wyraźnie bogatszy. Produktem z cyklu „must have” mojego wiosennego menu bez wątpienia jest botwinka. Sezon na nią trwa od maja do końca lipca. Botwinkę warto jeść, ponieważ jest nie tylko pyszna, ale też świeża i zdrowa.

    Zobacz więcej
  • 054

    Doradca Smaku express: Zapiekane jajka w kokilkach z serem kozim, odc. 5

    Jajka zapiekane smakują wyjątkowo w każdej postaci! Najczęściej zajadamy się nimi na śniadanie, ale możemy przygotować je na przystawkę czy kolację. Robert Sowa, wybitny szef kuchni, zdradza kilka trików, dzięki którym zachwycimy naszych domowników prostym, ale smacznym połączeniem kilku składników.

    Zobacz więcej
  • banof

    Jak przygotować słodkie banoffee? Zobacz video!

    Prosty i szybki deser bez pieczenia? To właśnie banoffee! Niewiele czasu potrzeba, aby zachwycić swoich bliskich słodkością, która dosłownie rozpływa się w ustach.

    Zobacz więcej
  • 15

    Doradca Smaku express: Frittata z cukinią i serem feta, odc. 4

    Frittata przywędrowała do nas z Włoch i Hiszpanii. Jej przygotowanie jest bardzo proste i zarazem szybkie. Możecie serwować ją na obfite śniadanie lub kolację i eksperymentować z dodatkami.

    Zobacz więcej
  • sweet_family_dzien_mamy_01

    Konkurs - "Mama i jej Sweet Family"!

    Ja i moja Mama oraz Mama mojej Mamy, czyli kochana Babcia tworzymy prawdziwą Sweet Family. Razem nam się fajnie piecze. Nasze desery to bajka, poezja i takie tam.

    Zobacz więcej
  • m-recipe8-photo

    Marynaty na grilla – przygotowywać na własną rękę czy używać gotowych?

    Mięso na grilla warto uprzednio zamarynować. Dzięki temu będzie pełne aromatu przypraw i będzie smakowało dokładnie tak, jak chcemy. W tym względzie istnieją dwie szkoły. Pierwszą z nich jest samodzielne komponowanie marynat, a drugą – korzystanie z gotowych rozwiązań.

    Zobacz więcej