Aktualności Doradcy Smaku

  • fotolia_54253132_s

    Różne odsłony czekolady cz.3

    Kto z nas oprze się naleśnikom na słodko? Jeżeli mamy ochotę nadać im trochę inny wygląd i smak dodajmy do ciasta odrobinę startej, gorzkiej czekolady. Zwolennikom szalonych eksperymentów kulinarnym polecamy natomiast czekoladę jako wyrazisty dodatek do Chili con carne.

    Zobacz więcej
  • przepis_dnia_ii_spaghetti_02_img_8262

    Przepis dnia III, odc. 56: Spaghetti Bolognese z bakłażanem

    Przed nami tradycyjna włoska uczta, a naszym gościem jest Giancarlo Russo - włoski kucharz mieszkający w Polsce, wielki fan piłki nożnej i spaghetti Bolognese.

    Zobacz więcej
  • przepis_dnia_ii_cyros_01_img_8984

    Przepis dnia III, odc. 55: Gyros zapiekany pod serem feta

    Dziś zapraszamy na prawdziwą grecką kolację. Obok Marcina Budynka w roli prowadzącego wystąpi Teo Vafidis. Z pochodzenia Grek, z zawodu Ekspert i Doradca Kulinarny, z pasji Ambasador Kultury i Kuchni Greckiej w Polsce.

    Zobacz więcej
  • fotolia_60571110_s

    Fasolowa pora, czyli rozgrzewająco, jednogarnkowo i sycąco!

    Fasola kojarzy się w kuchni polskiej na pewno tanio i nawet przaśnie, a nie są to zbyt sympatyczne atrybuty w czasach ambitnych kulinariów. A przecież fasola ma wiele walorów od zdrowotnych po kulinarne.

    Zobacz więcej
  • de

    Wpis Tygodnia: Płatki owsiane

    Płatki owsiane znów wracają do łask. Nie tylko pełnią funkcję pożywnego śniadania, ale stają się również składnikiem pysznych deserów, w tym ciast i koktajli.

    Zobacz więcej
  • fotolia-2

    Ugotowani w mieście Tuwima

    W najbliższym odcinku wybierzemy się na kulinarną wycieczkę do miasta Tuwima, na pierwszą kolację zaprasza nas Piotr Dabov – człowiek, który mięsa do szczęście nie potrzebuje, nie wyobraża sobie jednak tego szczęścia bez deskorolki. Na co dzień organizuje zawody deskorolkowe. W chwili wytchnienia uprawa skatejogę.

    Zobacz więcej
  • miluoooo-102

    Tarta na słodko z chałwą i serkiem Ricotta

    Tym razem propozycja z wykorzystaniem jako spodu tarty ,gotowego ciasta francuskiego. Zaleta takiego ciasta ogromna- zawsze wychodzi, a wyłożenie nim formy zajmuje niespełna minutę :)

    Zobacz więcej
  • ooo

    Płatki owsiane nie tylko na śniadanie.

    Płatki owsiane to skarbnica witamin i cennych dla naszego zdrowia składników odżywczych. Warto sięgać po nie jak najczęściej, bo są idealne nie tylko na pożywne, pełnowartościowe śniadanie, ale także na deser czy zdrową przekąskę w ciągu dnia.

    Zobacz więcej
  • vb-7

    Gadżetomania: Dania z dyni w dyni

    Jesień – każdy słoneczny dzień jest powodem do świętowania, a każdy pochmurny domaga się… odrobiny radości, koloru, smaku! Jako danie dnia, tygodnia, miesiąca Villeroy & Boch poleca dynię – na porcelanie kolekcji Old Luxembourg, Urban Nature, Anmut Bloom oraz Artesano Original.

    Zobacz więcej
  • fotolia_64003846_xs

    Zmiana regulaminu serwisu

    Drodzy Doradcy zapraszamy wszystkich do zapoznania się z aktualizacją Regulaminu serwisu. Tekst wyróżniony oznacza modyfikację treści Regulaminu, która wejdzie w życie z dn. 28.11.2014

    Zobacz więcej