Aktualności Doradcy Smaku

  • img_9894

    Przepis dnia IV, odc. 52: Miętus z pieczonymi porami w sosie musztardowym

    Doskonale znany polskim wędkarzom i często wyławiany z bystrych nurtów rzek oraz głębokich jezior. Kuzyn dorsza – miętus będzie dziś brylował na naszych półmiskach.

    Zobacz więcej
  • fotolia_62867846_s

    Ladenia, czyli grecka pizza bez sera wg Teo Vafidisa

    Marzą Wam się greckie wakacje? Już dziś możecie poczuć smak tego słonecznego kraju, a konkretnie jednej z greckich wysp, przygotowując danie zwane ladenia, według przepisu Teo Vafidisa.

    Zobacz więcej
  • fotolia_68608141_m

    Jak zdrowo i skutecznie zrzucić kilogramy po ciąży?

    Istnieje powszechny pogląd, że kobieta w ciąży powinna „jeść za dwoje”. Niestety często konsekwencją takiego postępowania jest problem z powrotem do sylwetki sprzed ciąży.

    Zobacz więcej
  • obraz1

    Dołącz do myBosch!

    Do korzyści, jakie niosą ze sobą funkcje i technologia AGD marki Bosch, dołączają dodatkowe benefity dla miłośników niemieckiej perfekcji. Uczestnicy programu myBosch mogą cieszyć się m.in. z atrakcyjnego upominku powitalnego, bezpłatnej usługi serwisowej, a także z dedykowanych porad dotyczących pielęgnacji ich urządzeń marki Bosch.

    Zobacz więcej
  • 2533.900

    Kapusta – główka pełna witamin i minerałów

    W leczeniu naturalnym zajmuje pierwsze miejsce w grupie 10 najbardziej skutecznych w leczeniu roślin. Kapusta, bo o nią właśnie mi chodzi już w starożytnym Rzymie była uważana za panaceum na wszelkie choroby.

    Zobacz więcej
  • img_0512

    Przepis dnia IV, odc. 51: Podpłomyki z bundzem, zapiekanymi pomidorami i domową oliwą

    Najlepsze dania to takie, do których przygotowania wystarczy zaledwie kilka składników. Z takiego założenia wyszedł Marcin Budynek, który dzisiaj proponuje pyszne, staropolskie podpłomyki.

    Zobacz więcej
  • shutterstock_68749894

    "Ugotowani" w Gorzowie

    Pierwsza kolacja w Gorzowie Wielkopolskim odbędzie się u Malwiny Atras, która profesjonalnie zajmuje się fotografią i jest miłośniczką opuszczonych ruin. Czy jej kolacja okaże się równie tajemnicza?

    Zobacz więcej
  • fotolia_50679080_l

    Długo wyczekiwany hit wiosny!

    Jeszcze nie tak dawno temu szparagi w Polsce kojarzyły się przede wszystkim z koronnym produktem eksportowym Niemiec, tudzież z ofertami pracy przy szparagach za zachodnią granicą. Dzisiaj szparagi trafiły także pod polskie „strzechy” i są coraz lepiej oswajane i przyswajane na gruncie kuchni polskiej.

    Zobacz więcej
  • dpp_20.ds.1

    Fit warzywo

    Wreszcie pojawiły się u nas szparagi, a wraz z nimi mnóstwo pomysłów na ich wykorzystanie. Sprawdźcie czym kierować się przy ich zakupie i jak je przygotowywać, żeby wydobyć z nich to, co najlepsze.

    Zobacz więcej
  • fotolia_79943103_s

    5 wskazówek jak grillować ryby

    Ryba z grilla to posiłek wręcz ekspresowy. Koniecznie musi być świeża, nie mrożona - dzięki temu po upieczeniu będzie aromatyczna, a mięso delikatne w smaku. Sprawdź 5 wskazówek grillowania ryb, tak by wydobyć ich wyjątkowy smak.

    Zobacz więcej