Aktualności Doradcy Smaku

  • fotolia_46012161_s

    Śledzie nie tylko na śledzika

    Śledź to taka ryba, której nadal nie doceniamy. Te małe ryby, które osiągają rozmiar do 25 cm zwykle znane są w postaci przetworzonej jako śledzie marynowane, rolmopsy czy wędzone w całości. Szczególnego znaczenia nabierają na koniec karnawału, kiedy przypada tzw. śledzik.

    Zobacz więcej
  • dsc_1262

    Treściwe, kolorowe i smaczne zupy-krem

    Szybkie i proste w przygotowaniu, a do tego bardzo smaczne! Takie właśnie są zupy-krem, które można przygotować z dostępnych sezonowo warzyw, podać z aromatycznymi grzankami, oprószyć dla smaku ziołami i ozdobić kleksem śmietany. Zapraszamy na kulinarne inspiracje z naszym Doradcą – SzczyptaChili.

    Zobacz więcej
  • ds_s02e46_r2_carpacc681d1d-018_fit-800-600_fit-800-600

    Doradca Smaku: Carpaccio owocowe

    Tęsknicie za cieplejszą porą roku? Kto chciałby już przywołać ciepłe promienie słoneczne, koniecznie powinien przygotować carpaccio z owoców. Jak to zrobić? Koniecznie przeczytajcie.

    Zobacz więcej
  • shutterstock_117916519

    Smakołyki na kruchym spodzie

    Ciasto kruche, chociaż łatwe w przygotowaniu, wielu kojarzy się z prawdziwym kulinarnym wyzwaniem. Dzielimy się z Wami kilkoma trikami i poradami, dzięki którym wyczarujecie pyszne smakołyki na kruchym spodzie.

    Zobacz więcej
  • ds_s02e45kpk-011_fit-800-600

    Doradca Smaku: Chrupiące szparagi z parmezanem i migdałami

    Szparagi w panierce? Czemu nie! Nie w byle jakiej, a chrupiącej, która powstaje z bułki tartej, startego parmezanu, prażonych płatków migdałów i oczywiście jajek.

    Zobacz więcej
  • sam_4002_fit-800-600

    Słodka pokusa - ciasteczka

    Ciasteczka to słodka pokusa, której nie potrafimy się oprzeć. Dziś zapraszam na wpis o ciasteczkach.

    Zobacz więcej
  • ds11

    Zupy-kremy

    Coraz częstszy gość na polskich stołach.

    Zobacz więcej
  • 1

    Kulinarny renesans podrobów

    Kiedyś niedocenione, dzisiaj podroby przeżywają prawdziwy renesans. W ostatnim czasie zostały rozsławione i coraz częściej z dumą serwują je renomowane restauracje. Warto również przyrządzić je w domu. Wystarczy odrobina fantazji i na talerzu pojawią się pyszne potrawy z podrobami w roli głównej. Dzisiaj przedstawiamy pomysł na delikatne serca drobiowe na kwaśno.

    Zobacz więcej
  • ds_s02e44-kpk-019_fit-800-600

    Doradca Smaku: Filet z dorsza w sosie grejpfrutowym

    Co powiecie na apetyczny filet z dorsza w otoczeniu kwaskowatych grejpfrutów – czerwonych i zielonych oraz białego wytrawnego wina? Z kilku bardzo prostych świeżych produktów powstaje interesujące danie, które odpowiednie będzie także na uroczyste okazje.

    Zobacz więcej
  • ds-ryba5

    Gotowanie na parze -najzdrowszy sposób przygotowania jedzenia

    Gotowanie na parze jest o wiele zdrowszym przygotowaniem jedzenia niż gotowanie w wodzie. Zaprasza więc na krótki artykuł.

    Zobacz więcej