Aktualności Doradcy Smaku

  • ds5_odc08_foto_krystianszczesny_0009

    Rusza nowa edycja programu „Doradca Smaku”

    Od 1 marca na ekrany powraca program „Doradca Smaku”, a w nim codzienna dawka kulinarnych przepisów od Andrzeja Polana. „Doradca Smaku” jak zawsze będzie inspirował do eksperymentowania w kuchni i nie pozwoli na nudę na naszych talerzach. Zapraszamy do oglądania premierowych odcinków od poniedziałku do czwartku w TVN, o godz. 20.10.

    Zobacz więcej
  • original_fit-800-600

    Obiad na wtorek: Pieczona karkówka z morelami

    W końcu nadszedł ostatni dzień karnawału, który uroczyście kończy czas hucznej zabawy i rozpoczyna okres Wielkiego Postu. Tradycyjnie tego dnia przygotowuje się duże ilości mięsa, tłustych potraw, słodkości i oczywiście... śledzika. Jestem pewien, że pyszne sałatki śledziowe już czekają w Waszych lodówkach, więc proponuję Wam wyjątkową karkówkę z morelami.

    Zobacz więcej
  • ds4_foto_39_zrazy_grzyby_fot_krystian_szczesny_3162

    Doradca Smaku V: Zrazy z grzybami i śliwkami

    Wiem, że jesteście prawdziwymi fanami faszerowanego mięsa. Dlatego specjalnie dla Was Andrzej Polan przygotował zrazy wołowe z borowikami i knedlami. Jestem pewien, że to zaskakujące połączenie na pewno przypadnie Wam do gustu.

    Zobacz więcej
  • fotolia_46012161_s

    Śledzik nie tylko na ostatki

    Wybawieni, wytańczeni i najedzeni? Mam nadzieję, że tak. Po szaleństwach i rozpuście związanej z końcówką karnawału przyszedł czas na ostatki ostatków i wtorek pełen przekąsek popularnie zwanych „śledzikiem”. Te, choć nie takie kaloryczne, potrafią być równie smaczne, a jednocześnie bardzo wartościowe dla naszego organizmu.

    Zobacz więcej
  • krem-z-cebuli

    Jak przygotować sycący krem?

    Uwielbiam warzywne kremy, szczególnie gdy przygotowane są z produktów sezonowych. O tej porze roku, co prawda, nie ma dużego wyboru, ale nawet teraz, oczekując na wiosnę, można na sklepowych półkach znaleźć coś dobrego. Jeśli zastanawiacie się, jaki krem przygotować na najbliższy obiad, skorzystajcie z nowych pomysłów!

    Zobacz więcej
  • prymat_salatka

    Kolacja na poniedziałek: Sałatka z pikantnym kurczakiem i żurawiną

    Zdrowo, smacznie i oryginalnie! To bez wątpienia można powiedzieć o sałatce, którą zaplanowałem na dzisiejszy wieczór. W dodatku spodziewam się gości, więc zamierzam przygotować solidną porcję tej pyszności. Jeśli zastanawiacie się, co przekąsić na kolację, zapraszam po przepis!

    Zobacz więcej
  • dsc_1445

    Jak świętować Dzień Kobiet?

    8 marca obchodzimy Międzynarodowy Dzień Kobiet. Co zrobić, aby tego dnia zaimponować swoim kobietom? Najlepiej przygotować prezent prosto z serca, a jeszcze lepiej przygotować coś pysznego, w końcu "przez żołądek do serca".

    Zobacz więcej
  • ds4_foto_38_kaczka_sliwki_fot_krystian_szczesny_3043

    Doradca Smaku V: Kaczka ze smażonymi śliwkami i kaszą

    Kaczka najczęściej jest podawana z jabłkami albo soczystą żurawiną. Jesteście gotowi na przełamanie klasyki i przygotowanie tego pysznego mięsa ze śliwkami i kaszą jaglaną? Spróbujcie tej kompozycji, ponieważ z dobrze dobranymi przyprawami smakuje rewelacyjnie.

    Zobacz więcej
  • prymat-12.2016207328_fit-800-600

    Kolacja na piątek: Sałatka z pieczoną marchewką

    O tej porze roku w sklepach brakuje naszych ulubionych sezonowych warzyw, więc rzadziej przygotowujemy sałatki. Jednak należy pamiętać, że nawet teraz organizm domaga się lekkich i pełnych witamin posiłków. Dlatego mam dla Was wyjątkowy przepis na pyszną, zimową sałatkę.

    Zobacz więcej
  • fotolia_48894641_xs-kopia

    "Pizzeria Solare" w "Kuchennych rewolucjach"

    Radek zawsze marzył, aby otworzyć własną, prawdziwą pizzerię. Choć na Półwyspie Apenińskim nigdy nie był, postanowił stworzyć lokal na wzór włoskiej knajpy. Zadbał też o to, aby restauracja była wyposażona w piec opalany drewnem, którego nie powstydziłby się żaden mieszkaniec Italii.

    Zobacz więcej