Aktualności Doradcy Smaku

  • przyprawy-idealne-na-grilla

    Przyprawy idealne na grilla

    Grillujemy w różnych okolicznościach przyrody, najczęściej poza domem, spontanicznie… Często brakuje nam czasu na przemyślany dobór przypraw do potraw, które będziemy piec na ruszcie. A smak soczystego mięsa czy grillowanych warzyw zależy od odpowiedniego przyprawienia oraz zamarynowania. W terenie najlepiej sprawdzą się przyprawy grillowe – idealnie skomponowane mieszanki przypraw dostosowane do potraw z grilla.

    Zobacz więcej
  • pop-up-e-magazyn_grill-2016

    Grillowe wydanie E-magazynu kulinarnego już do pobrania!

    Już dostępny jest świeżutki numer E-magazynu kulinarnego, w którym znajdziecie mnóstwo grillowych inspiracji, przepisów i porad. Pobierajcie i rozsmakujcie się w tej wyjątkowej lekturze!

    Zobacz więcej
  • grillbaklazan

    Bakłażanowe "caprese"

    Bakłażan i cukinia to warzywa, z których można wyczarować wiele potraw. Można je nafaszerować, zrobić z nich "makaron", zapiekankę, ugotować zupę... Dzisiaj zaproponujemy bakłażana zapiekanego z mozzarellą.

    Zobacz więcej
  • grillkurczak

    Lekcja Klubu Szefów Kuchni – Grillowanie kurczaka

    Potrawy z grilla mają specyficzny smak, który większości z nas kojarzy się z wakacjami oraz czasem spędzonym na świeżym powietrzu. Przygotowane w ten sposób dania są nie tylko smaczne, ale także zdrowe.

    Zobacz więcej
  • img_4276

    Doradca Smaku IV: Zupa fasolowa z papryką, odc. 35

    Dzisiaj obiecuję Wam powrót do smaków dzieciństwa i pysznej kuchni bazującej na polskiej tradycji. Główną bohaterką jest tutaj fasola Jaś z dodatkiem aromatycznej kiełbasy krakowskiej suchej. Nieco awangardy wprowadzi dodatek serka mascarpone, który w połączeniu ze śmietaną zapewni kremową, aksamitną konsystencję.

    Zobacz więcej
  • dsc_0039

    Koktajle smaczne i zdrowe

    Nie od dziś wiadomo, że domowe koktajle są zdrowe.

    Zobacz więcej
  • fotolia_49284850_xs

    Fit nie znaczy niesmaczne

    Każdy z nas czeka na wiosnę z utęsknieniem i z radością wita choćby najmniejszy jej przejaw. Wiosna to dłuższe dni, więcej słońca, budząca się do życia przyroda, śpiew ptaków, pierwsza nieśmiała soczysta zieleń, okazja do zrzucenia ciężkich płaszczy i grubych swetrów.

    Zobacz więcej
  • fotolia_68383654_s

    „Kuchenne rewolucje” odwiedzają restaurację „Juran” w Dąbrowie Górniczej

    Przeważnie restauracje borykają się z brakiem klientów z powodu nieprzemyślanego menu, złej renomy lub dużej konkurencji. Zdarzają się jednak takie, których prawdziwym problemem okazuje się ich własny parking.

    Zobacz więcej
  • 6

    Doradca Smaku IV: Rostbef z panierowanymi piklami, odc. 34

    Jak przyrządzić i podać rostbef, aby zamienić go w znakomite i wyszukane danie? To proste! Rostbef marynujemy w ziołach, zamiast ziemniaków podajemy purée z jabłek, a zwykłe ogóreczki konserwowe panierujemy. Efekt fenomenalny!

    Zobacz więcej
  • ds

    Książka "Doradca Smaku 3" z 40 dodatkowymi przepisami - od dzisiaj w księgarniach

    Andrzej Polan najbardziej ceni sobie polską kuchnię, przede wszystkim za jej bogactwo smaków i zapachów. To ona stanowi punkt wyjścia w programie „Doradca smaku”, w którym w lutym szef kuchni zadebiutował w roli prowadzącego. I to również nasza rodzima kuchnia gra pierwszoplanową rolę w książce „Doradca smaku 3” Andrzeja Polana, która trafi do księgarń już 27 kwietnia.

    Zobacz więcej