Aktualności Doradcy Smaku

  • calosc

    Nowe nagrody w Katalogu Nagród

    Na pewno zastanawiacie się jakie nagrody znajdziecie w lutym w Katalogu Nagród? Mam dla Was praktyczne sprzęty, dzięki którym prace domowe będą czystą przyjemnością.

    Zobacz więcej
  • fotolia_49930316_m-zupa

    Czym doprawić grzyby?

    Aby w pełni wydobyć walory smakowe grzybów należy wiedzieć, w jaki sposób je przyprawiać. Natka pietruszki, tymianek i rozmaryn Prymat pozwolą podkreślić ich aromat i sprawią, że dania na bazie grzybów będą jeszcze smaczniejsze.

    Zobacz więcej
  • spaghetti-1

    Wspomnienie lata i włoskie spaghetti bolognese

    Sekret doskonałego spaghetti bolognese tkwi we włoskich smakach - pełnych słońca pomidorach suszonych i typowych w tej kuchni aromatach oregano, bazylii, rozmarynu i tymianku. "Mój przepis na: spaghetti bolognese", tak uwielbiane danie kuchni włoskiej, jest jednocześnie atrakcyjne i szybkie w przygotowaniu.

    Zobacz więcej
  • fotolia_66172860_s

    Czym doprawić pomidory?

    Bazylia Prymat charakteryzuje się słodkawym, orzeźwiającym smakiem. Zależnie od gatunku i odmiany liście bazylii mogą mieć zróżnicowany aromat, np.: zapach cytryny, limonki, cynamonu, również anyżku, a nawet grzanego wina czy kopru. Warto pamiętać też, że bazylia suszona pachnie zupełnie inaczej niż świeża. Idealnie komponuje się z wszelkimi warzywami, dodana do pomidorów, czy bakłażanów tworzy doskonały efekt smakowy.

    Zobacz więcej
  • placuszki

    Co dzieciaki uwielbiają na śniadanie?

    Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, niestety wciąż niektórzy z nas o tym zapominają. Ważne, aby nasi najmłodsi nie wychodzili z domu bez czegoś pożywnego na dobry początek dnia. Propozycje na pyszne śniadanie we Wpisie Tygodnia.

    Zobacz więcej
  • ogorki-male

    ABC Przypraw: Ogórki małosolne w 3 dni

    Któż nie zachwyca się tradycyjnym smakiem ogórków kwaszonych i sezonowych ogórków małosolnych! Ogórki kwaszone i małosolne świetnie sprawdzą się jako dodatek do kanapek, obiadu czy po prostu przekąska. Sekret tej kulinarnej specjalności kuchni polskiej tkwi w starannej recepturze opartej na świeżych ogórkach, odpowiednio dobranych proporcjach przypraw takich jak: chrzan, koper, gorczyca biała, czosnek oraz klasycznej zalewie solnej.

    Zobacz więcej
  • fotolia_76684997_s

    Chłód zamknięty w kolorze

    Kolorowa linia chłodziarko-zamrażarek to niezwykłe połączenie szlachetnego designu z zaawansowaną technologią chłodzenia. ColorGlass wyróżniają wyjątkowe walory estetyczne, z drzwiami ze szkła w czterech fascynujących kolorach.

    Zobacz więcej
  • fotolia_46655905_xs

    Grillowy przewodnik – przyprawianie

    Dobrze dobrane przyprawy i zioła nadają potrawom z grilla doskonały smak i wyjątkowy aromat. W zależności od tego jakie przyprawy wybierzemy, możemy cieszyć się innym smakiem. Pikantna karkówka, klasyczne kiełbaski, ziołowe skrzydełka – każdy znajdzie coś dla siebie! A posypane ziołami i przyprawami potrawy cieszą nie tylko doskonałym smakiem, ale też apetycznym wyglądem.

    Zobacz więcej
  • fotolia_64613277_s

    Orzeźwiająco – zielono

    Jędrne i orzeźwiające – ogórki. Sprawdź, co z nich przyrządzić w kuchni.

    Zobacz więcej
  • spaghetti-1

    ABC Przypraw: Mój przepis na... warzywne spaghetti

    Sekret doskonałego spaghetti bolognese tkwi we włoskich smakach - pełnych słońca pomidorach suszonych i typowych w tej kuchni aromatach oregano, bazylii, rozmarynu i tymianku. "Mój przepis na: spaghetti bolognese", tak uwielbiane danie kuchni włoskiej, jest jednocześnie atrakcyjne i szybkie w przygotowaniu.

    Zobacz więcej