Aktualności Doradcy Smaku

  • fotolia_49930316_m-zupa

    Czym doprawić grzyby?

    Aby w pełni wydobyć walory smakowe grzybów należy wiedzieć, w jaki sposób je przyprawiać. Natka pietruszki, tymianek i rozmaryn Prymat pozwolą podkreślić ich aromat i sprawią, że dania na bazie grzybów będą jeszcze smaczniejsze.

    Zobacz więcej
  • spaghetti-1

    Wspomnienie lata i włoskie spaghetti bolognese

    Sekret doskonałego spaghetti bolognese tkwi we włoskich smakach - pełnych słońca pomidorach suszonych i typowych w tej kuchni aromatach oregano, bazylii, rozmarynu i tymianku. "Mój przepis na: spaghetti bolognese", tak uwielbiane danie kuchni włoskiej, jest jednocześnie atrakcyjne i szybkie w przygotowaniu.

    Zobacz więcej
  • fotolia_66172860_s

    Czym doprawić pomidory?

    Bazylia Prymat charakteryzuje się słodkawym, orzeźwiającym smakiem. Zależnie od gatunku i odmiany liście bazylii mogą mieć zróżnicowany aromat, np.: zapach cytryny, limonki, cynamonu, również anyżku, a nawet grzanego wina czy kopru. Warto pamiętać też, że bazylia suszona pachnie zupełnie inaczej niż świeża. Idealnie komponuje się z wszelkimi warzywami, dodana do pomidorów, czy bakłażanów tworzy doskonały efekt smakowy.

    Zobacz więcej
  • placuszki

    Co dzieciaki uwielbiają na śniadanie?

    Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, niestety wciąż niektórzy z nas o tym zapominają. Ważne, aby nasi najmłodsi nie wychodzili z domu bez czegoś pożywnego na dobry początek dnia. Propozycje na pyszne śniadanie we Wpisie Tygodnia.

    Zobacz więcej
  • ogorki-male

    ABC Przypraw: Ogórki małosolne w 3 dni

    Któż nie zachwyca się tradycyjnym smakiem ogórków kwaszonych i sezonowych ogórków małosolnych! Ogórki kwaszone i małosolne świetnie sprawdzą się jako dodatek do kanapek, obiadu czy po prostu przekąska. Sekret tej kulinarnej specjalności kuchni polskiej tkwi w starannej recepturze opartej na świeżych ogórkach, odpowiednio dobranych proporcjach przypraw takich jak: chrzan, koper, gorczyca biała, czosnek oraz klasycznej zalewie solnej.

    Zobacz więcej
  • fotolia_76684997_s

    Chłód zamknięty w kolorze

    Kolorowa linia chłodziarko-zamrażarek to niezwykłe połączenie szlachetnego designu z zaawansowaną technologią chłodzenia. ColorGlass wyróżniają wyjątkowe walory estetyczne, z drzwiami ze szkła w czterech fascynujących kolorach.

    Zobacz więcej
  • fotolia_46655905_xs

    Grillowy przewodnik – przyprawianie

    Dobrze dobrane przyprawy i zioła nadają potrawom z grilla doskonały smak i wyjątkowy aromat. W zależności od tego jakie przyprawy wybierzemy, możemy cieszyć się innym smakiem. Pikantna karkówka, klasyczne kiełbaski, ziołowe skrzydełka – każdy znajdzie coś dla siebie! A posypane ziołami i przyprawami potrawy cieszą nie tylko doskonałym smakiem, ale też apetycznym wyglądem.

    Zobacz więcej
  • fotolia_64613277_s

    Orzeźwiająco – zielono

    Jędrne i orzeźwiające – ogórki. Sprawdź, co z nich przyrządzić w kuchni.

    Zobacz więcej
  • spaghetti-1

    ABC Przypraw: Mój przepis na... warzywne spaghetti

    Sekret doskonałego spaghetti bolognese tkwi we włoskich smakach - pełnych słońca pomidorach suszonych i typowych w tej kuchni aromatach oregano, bazylii, rozmarynu i tymianku. "Mój przepis na: spaghetti bolognese", tak uwielbiane danie kuchni włoskiej, jest jednocześnie atrakcyjne i szybkie w przygotowaniu.

    Zobacz więcej
  • przyprawa-do-pieczeni

    Przypraw Święta: Przyprawa do pieczeni

    Trudno wyobrazić sobie Wielkanoc bez pieczeni. Odpowiednio przyprawiona pieczeń wieprzowa, wołowa lub cielęca stanowią doskonałą bazę pożywnego posiłku, natomiast dodatki do niej zależą od naszej kulinarnej kreatywności. Wyjątkowy smak wydobędziemy dzięki unikalnej mieszance przypraw.

    Zobacz więcej