Aktualności Doradcy Smaku

original

Dwa Wpisy Tygodnia – dwie laureatki

 

 

Czy kiedykolwiek udało się Wam jeść kwiaty akacji? A może wpadliście na pomysł pozbierania pokrzyw i stworzenia z nich sosu pokrzywowego? Jeśli ani jednego, ani drugiego nie próbowaliście, to macie szansę zapoznać się z przepisami Cris04 i Mysiuni. Postanowiły one wcielić swoje oryginalne pomysły w życie, czego efekty widać na poniższych zdjęciach.

 

 

 

1

 Fot. Cris04

 

 

 

2

Fot. Mysiunia

 

 

 

Paniom serdecznie gratulujemy, a pozostałych użytkowników gorąco zachęcamy do zapoznania się z wpisem: „Co w trawie piszczy… cz. 20” oraz „Kwiaty na talerzu”. Pragniemy nadmienić przy okazji, że obydwa wpisy są jedynie częścią cykli pod tymi samymi tytułami. A wśród nich m.in. przepis na zupę - krem z pokrzyw, czy słodkie, kwiatowe racuchy z dzikiego bzu.

 

 

Przypominamy, że przesłane od Doradcy Smaku 1000 punktów może posłużyć wybraniu wymarzonej nagrody z naszego Katalogu. Co miesiąc macie szansę również otrzymać tytuł Blogera Miesiąca, który dostaje nagrodę finansową w wysokości 500 zł. Piszcie więc dużo i 'smacznie', a Doradca Smaku sowicie Was za to wynagrodzi.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Cynowa_Beata

    Gratuluje wpisów ! taką kuchnie lubię najbardziej, a gdy już kwiaty akacji ładnie się rozwiną zbieram je na nalewkę.Młodą pokrzywę często przegapiam, dzięki za inspiracje !!
  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Gratulacje :) Świetne i inspirujące wpisy oraz bardzo apetyczne zdjęcia :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cris04

    Dziękuję za wyróżnienie, bardzo się cieszę i.... mam wielką ochotę na pokrzywy.........
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    Bardzo dziękuję za miłą niespodziankę :) Muszę się teraz wybrać do babci i zebrać kwiaty akacji, bo pięknie wyglądają w formie jadalnej :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    Gratulacje :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Również gratuluję i cieszę się z Wami :) Wspaniałe przepisy i ciekawe zdjęcia.

Dodaj komentarz