Aktualności Doradcy Smaku

original

Słodkie szaleństwo

 

 

1

 

 

Mus z białej czekolady z marakują

 

 

Składniki dla 10 osób:

 

Świeże owoce marakui

 

Mus czekoladowy:

500 g białej czekolady

300 ml śmietany 36%

4 żółtka

60 g cukru pudru

 

 

Sposób przygotowania:

 

Śmietanę ubić do postaci lekko płynnej, żółtka utrzeć z cukrem. Czekoladę pokruszyć i rozpuścić w kąpieli wodnej. Do masy jajecznej dodawać na przemian czekoladę i śmietanę. Czynność tę należy wykonywać szybko, aby nie dopuścić do zastygnięcia masy.

Gotowy mus przełożyć do miseczek, polać miąższem z marakui i podawać. 

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cris04

    Takie cudeńko to tylko w wyjątkowy dzień!

Dodaj komentarz