Aktualności Doradcy Smaku

original

Nowość: Musztarda delikatesowa Prymat

 

Musztarda delikatesowa doskonale sprawdzi się jako składnik sosu vinaigrette oraz różnorodnych dipów do mięs i sałatek. Urozmaici smak parówek, kiełbasek oraz karkówki z grilla.

 

 

 

Wypróbujcie Sos vinaigrette z Musztardą delikatesową Prymat:

 

 

Składniki dla 4 osób:


2 łyżki Musztardy delikatesowej Prymat
½ szklanki oliwy z oliwek 
1 łyżeczka świeżego estragonu
2 łyżki octu estragonowego
Sól, Pieprz czarny mielony Prymat, cukier do smaku
¼ szklanki bulionu drobiowego
1 mała cebula szalotka

 

Sposób przygotowania:


Musztardę, estragon i ocet estragonowy połączyć i dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Następnie ubijając powoli wlewać oliwę. Gdy sos zacznie gęstnieć, wlać bulion i dodać drobno posiekaną szalotkę.

 

 

 

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz