Aktualności Doradcy Smaku

original

Smak Tygodnia: Przecier ogórkowy Smak

 

 

Przecier ogórkowy Smak to baza do przyrządzenia jednej z najbardziej lubianych, polskich zup, czyli ogórkowej. Dzięki wysokiej jakości przecieru, który powstał z najlepszych kwaszonych ogórków  mamy pewność, że zupa będzie charakteryzować się doskonałym smakiem. Dodatek odpowiednich przypraw, takich jak liść laurowy i ziele angielskie sprawi, że zupa będzie wyśmienita. Przecier ogórkowy możemy użyć także jako składnika gulaszu, sosu do mięs lub sałatki.

 

 

Tymczasem prezentujemy przepis na smaczną i pożywną Zupę ogórkową z cielęciną

 

 

Składniki:

 

10 łyżek pokrojonej w kostkę pieczeni cielęcej lub szynki,

4 szklanki bulionu z Kostki wołowej Kucharek,

Przecier ogórkowy Smak,

1 łyżka Koperku Prymat,

1 łyżeczka Liści lubczyku Prymat,

sól,

Pieprz czarny mielony Prymat

 

Grzanki:

½ czerstwej bagietki,

3 łyżki masła,

6 łyżek startego sera (gouda, edamski, podlaski)

 

Sposób przygotowania:

 

Przecier ogórkowy Smak odcedzić, zalewę zostawić, ogórki  wrzucić do wrzącego bulionu i gotować 5 min. Następnie do wywaru dodać tyle soku z ogórków, aby zupa była odpowiednio kwaśna. Zupę przyprawić solą, pieprzem czarnym mielonym Prymat i ziołami Prymat, dodać mięso i koperek Prymat.

 

Przygotować grzanki: bułkę pokroić na kromki, posmarować je z obu stron masłem i posypać serem. Kromki zrumienić w piekarniku.

 

Zupę podawać z grzankami.

 

 

 

Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz