Aktualności Doradcy Smaku

original

Przepisy

Michał zaproponował swoją wersję krewetek po hiszpańsku:

 

Składniki:

  • 20 sztuk krewetek typu: black tiger
  • 1 łyżka Kucharka

 

1

 

  • 2 ząbki czosnku
  • 2 papryczki chili
  • pietruszka
  • 5 łyżek oliwy
  • ok. 50 g masła

 

Sposób przygotowania:

Mrożone krewetki tygrysie wrzucamy do gotującej wody. Dodajemy szczyptę Kucharka i gotujemy około 2 minut. Następnie wyjmujemy i suszymy na papierowym ręczniku. Kroimy czosnek, papryczki chili i pietruszkę. Rozgrzewamy na patelni olej i dodajemy łyżkę masła oraz wcześniej pokrojone składniki. Po około 1 minucie dodajemy krewetki. Smażymy około 3-4 minut.

 

 

 

 

Zobacz przepisy Aleksandry 

 

PRZYSTAWKA: Bakłażan z fetą, miętą i chili
DANIE GŁÓWNE: Spaghetti al nero di seppia z owocami morza 
DESER: Mess rabarbarowo-truskawkowy



Zobacz przepisy Małgorzaty

 

PRZYSTAWKA: Niespodzianka w towarzystwie sosów 
DANIE GŁÓWNE: Kukuryku na szparagach 
DESER: Owocowa radość z truflami



Zobacz przepisy Michała


PRZYSTAWKA: Krewetki po hiszpańsku 
DANIE GŁÓWNE: Kurczak w warzywach podany z makaronem
DESER: Jabłka z kruszonką



Zobacz przepisy Przemysława

 

PRZYSTAWKA: Marokańska sałatka bakłażanowa z kuskusem 
DANIE GŁÓWNE: Tagine z kurczakiem 
DESER: Truskawki w obłokach

 

Przepisy pochodzą z tej strony

Komentarze

  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    Owocowa radość z truflami i Truskawki w obłokach bym chętnie spróbowała

Dodaj komentarz