Aktualności Doradcy Smaku

original

Pora na kulinarne orzeźwienie

 

 

Praktycznie każdy mięsisty owoc lub warzywo może być znakomitą podstawą takiej orzeźwiającej i pełnej witamin zupy. Dzisiaj zachęcamy do wypróbowania błyskawicznego przepisu na Indyjski chłodnik z ogórka, aromatyzowany świeżą miętą.

 

Indyjski chłodnik z ogórka, aromatyzowany świeżą miętą

 

Składniki:

200 g świeżego ogórka

250 ml jogurtu naturalnego

250 ml kefiru

10 listków mięty

Sok z 1 limonki

Sól, pieprz czarny mielony Prymat do smaku

 

Sposób przygotowania:

Ogórka obrać, przekroić na pól, wydrążyć pestki i pokroić w drobną kosteczkę. Następnie zmiksować ogórka z jogurtem, kefirem oraz sokiem z limonki, doprawić do smaku i wstawić do lodówki. Schłodzoną zupę podawać z listkiem świeżej mięty.

 

 

Życzymy więc miłego orzeźwienia:)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Kefir i jogurt ostatnio często u mnie gości, nie w chłodnikach, ale w owocowych koktajlach, ale myślę, że warto sprawdzic ten przepis.

Dodaj komentarz