Aktualności Doradcy Smaku

original

Cykl grillowy - Marynowanie z akcentem chili

 

 

PIKANTNA PIERŚ Z KURCZKA PODANA NA CHRUPIACEJ SAŁATCE Z SUSZONYMI POMIDORAMI I KAPARAMI

 

Składniki dla 4 osób:


400 g piersi z kurczaka

1 saszetka Marynaty płynnej pikantnej Prymat

 

 

 

4 żółte pomidory koktajlowe

4 czerwone pomidory koktajlowe

8 gałązek szczypiorku

4 gałązki bazylii

4 duże kapary

300 g sałat sezonowych

1 opakowanie Sosu sałatkowego włoskiego Prymat

8 Pomidorów suszonych Smak

 

Sposób przygotowania:


Piersi z kurczaka oczyścić, osuszyć papierowym ręcznikiem i zamarynować w Marynacie płynnej pikantnej Prymat. Warto je wcześniej ponacinać nożem lub widelcem, dzięki czemu marynata wchłonie w głąb mięsa.

Sałatę porwać, dodać do niej pokrojone w cząstki pomidorki koktajlowe i pokrojony w zapałki szczypior.

Mięso wyjąć z marynaty i piec na grillu po około 5 minut z każdej ze stron. Gotową pierś pokroić w plastry i ułożyć na sałatce, którą przed podaniem należy wymieszać z sosem cesarskim. Talerz udekorować suszonymi pomidorami, całymi kaparami i listkami świeżej bazylii. 

 

Smacznego!

 

 

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz