Aktualności Doradcy Smaku

original

Cykl grillowy - Danie grillowe na weekend: Torcik z grillowanych warzyw

 

 

Torcik z marynowanych grillowanych warzyw 


 

 1

 


Składniki dla 4 osób:

1 pokrojona w plastry cukinia

1 pokrojony w plastry bakłażan bez skóry

3 białe szparagi

3 zielone szparagi

1 czerwona papryka bez skóry

1 marynowany karczoch

½ pokrojonego w plastry świeżego ogórka bez skóry

1 cytryna

 

M arynata:

½ szklanki oliwy z oliwek

Oregano, tymianek, papryka Prymat

2 ząbki czosnku

Sól, pieprz do smaku

 

500 g serka philadelphia

8 kromek ciemnego pieczywa tostowego

Sól, biały pieprz, grubo mielony czarny pieprz Prymat do smaku

 

Do dekoracji:

Pomidor

2 białe szparagi

2 zielone szparagi

1 rzodkiewka

Brokuły

Bratki

 

 

1 

 

Sposób przygotowania:

 

Umyte, pokrojone warzywa skropić sokiem z cytryny i oliwą z oliwek, zrumienić na grillu. Następnie warzywa przełożyć do miseczki i zamarynować we wszystkich składnikach marynaty. Z pieczywa tostowego usunąć skórkę i ściśle ułożyć je w formie do tortu. Na pieczywie ułożyć serek philadelphia, cukinię, szparagi, ogórka i karczocha. Na warzywach ułożyć kolejną warstwę serka i pieczywa tostowego, a następnie ponownie serek, kolorowe papryki i serek. Tak przygotowany torcik udekorować pomidorem, szparagami, brokułami, pokrojoną w plasterki rzodkiewką i kwiatami bratków. Całość delikatnie skropić auszpikiem.

 

 

1

 

 

Mogą Ci się przydać:

 

 1

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    jak dla mnie rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ostra797

    Świetnie wygląda .Ciekawe jak smakuje ...
  • 0
    original
    Opublikowano

    goofy9

    genialnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    wygląda wspaniale, z daleka nawet bym nie powiedziała, że to z warzyw
  • 0
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    swietne, warte nasladowania, gratuluje pomyslu

Dodaj komentarz