Aktualności Doradcy Smaku

original

Naturalne bogactwa hiszpańskiej kuchni

 

Kuchnia hiszpańska nie istnieje bez oliwy z oliwek oraz charakterystycznych suszonych szynek. Hiszpanie uwielbiają również delektować się doskonałymi, niskokalorycznymi  serami. Oprócz tradycyjnych iberyjskich szynek popularne są również mięsa -  jako składnik wielu potraw pojawia się jagnięcina, wieprzowina oraz mięso królicze. Wspólne biesiadowanie w restauracjach jest elementem śródziemnomorskiego stylu życia każdego regionu. Każdy region szczyci się innymi potrawami: Katalonia delektuje się pan tumaka, Andaluzja uwielbia chłodnik gazpacho, natomiast w kraju Basków królują malutkie przekąski pintxos. W Walencji wszyscy zajadają się sycącą paellą.

 

 

Każdego, kto ma ochotę osobiście rozsmakować się w hiszpańskiej kuchni zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie, w którym nagrodą główna jest wycieczka kulinarna do Barcelony. Możliwości degustacji hiszapańskich specjałów znajdują się na wyciągnięcie reki. Wystarczy tylko uwolnić wodze fantazji i wysłać konkursowe zgłoszenie.

Więcej szczegółów znajdziecie tutaj:

 

 

 

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz