Aktualności Doradcy Smaku

original

Smak Tygodnia- Grecka sałatka

 

 

Jednym ze składników, będących niezaprzeczalnym fundamentem greckiej kuchni  jest  oliwa z oliwek, bez niej Grecy nie wyobrażają sobie smażenia, przygotowywania sosów,  sałatek oraz większości narodowych potraw. Drugim filarem kuchni greckiej jest wyborne wino. Innym lubianym przez Greków alkoholem jest ouso me mese – ouzo, który doprawiają anyżem i koprem. O walorach kuchni greckiej można rozpisywać się bez końca, ale najlepiej rozsmakować się w  niej osobiście.  W tym celu najlepiej udać się w kulinarną podróż albo wprowadzić element greckiej kuchni do naszego menu.  Chcąc przybliżyć Wam klimat jednej z najlepszych kuchni świata SMAK proponuje wyśmienitą Sałatkę grecką.  Cienko pokrojone plasterki chrupiących ogórków, słodka w smaku marchew oraz aromatyczna cebula i papryka stanowią kwintesencję tej doskonałej  sałatki. Jest to doskonały dodatek zarówno do  codziennego obiadu, jak i odświętnego dania. Odpowiednie proporcje warzyw, przypraw i zalewy nadają Sałatce greckiej wyjątkowego smaku i aromatu.

 

Komentarze

  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    lubię takie ...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Lubię takie, dlatego robię tego typu przetwory.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    Lubię marynowane sałatki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia42

    mniam mniam:)

Dodaj komentarz