Aktualności Doradcy Smaku

original

Cykl karnawałowy: Małe dzieła sztuki w owocach i warzywach

Carving  to sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach – popularna w krajach azjatyckich obecnie powoli podbija inne kontynenty. Niewątpliwymi mistrzami w tej dziedzinie są Tajlandczycy.

 

Celem carvingu jest uczynienie jedzenia bardziej atrakcyjnym i apetycznym, a także łatwiejszym do skonsumowania. Utalentowana tajlandzka gospodyni domowa zawsze wita gości starannie obranymi owocami, czasami pociętymi w mniejsze kawałki i położonymi finezyjnie na talerzu. 

 

1

 

 

1

 

1

 

1

 

 

Ciekawe jabłuszko jako lampion:

1

 

1

 

 

1

 

1

 

1

 

1

 

1

 

1

 

1

 

 

Mamy nadzieję, że udało nam się skłonić Was do kolejnych kulinarnych poszukiwań. Okazuje się, że jedzenie może być sztuką!

 

Na podstawie: LINK

Zdjęcia pochodzą ze stron: LINK1, LINK2, LINK3, LINK4

 

Sami również możecie nauczyć się carvingu. Krótki instruktaż znajdziecie tutaj: 

http://delidizajn.blogspot.com/2010/09/tajlandzki-carving-i-koncert-na-cukinie.html

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Godzinami mogłabym się przyglądać na te piękności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Kiedys sam tego próbowałem,ale trzeba miec dar do tego, ja go nie mam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    piękne, prawdziwy talent;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    Rewelacja! Marzy mi się kurs carvingu!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Podziwiam takich ludzi
  • 0
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    Chyle glowe przed artystami !!!!piekne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pozazdrościć można takich zdolności!! Przepięknie:)
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Ja też nie mogę się napatrzeć.
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    CUDNE I BOSKIE- PROSZE O NAMIARY

Dodaj komentarz