Aktualności Doradcy Smaku

original

Dzień Pikantnych Przypraw

 

Ostre przyprawy poza tym, że nadają smaczku wielu potrawom przygotowywanym w polskich domach, jak się okazuje - mają również dobroczynny wpływ na organizm człowieka. Wspomagają układ trawienny, przyspieszają metabolizm, poprawiając również odporność. Są także doskonałym źródłem witaminy C i B - na przykład chili.

 

Tradycyjna chińska medycyna mówi, że pikantne przyprawy przyjmowane w rozsądnych ilościach sprawiają, że możemy ochronić również nasze nerki, które zimą narażone są na wychłodzenie. Ostre przyprawy wpływają również na poprawę apetytu wzmagając go.

 

To co, może coś pikantnego dzisiaj? ;)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    borgia

    To kuchnia dla mnie... A tak nawiasem mówiąc kupiłam sobie harissę w proszku i papryczki peperoncini. Oj... będzie się działo ;) Czekam na każdą ostrą sugestię z Waszej strony.
  • 0
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    Tez uwilbiam ostra kuchnie, ale po zjedzeniu czegos pikantnego musze natychmiast zjesc cos slodkiego ;Musze uwazac na wage

Dodaj komentarz