Aktualności Doradcy Smaku

original

Przepis na grzane piwo lub wino

Do garnka wlać 0,5 litra jasnego wina (półwytrawne lub półsłodkie) lub 0,5 litra jasnego piwa, wsypać Przyprawę do grzanego wina i piwa Prymat, wymieszać i podgrzewać do temperatury max. 60ºC, co jakiś czas delikatnie mieszając. Piwo może się delikatnie spienić. Należy uważać, aby nie zagotować grzanego napoju, bo zmętnieje i straci walory smakowe i rozgrzewające.

 

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    lubię \"grzańce\"
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    mój tata grzał piwko z cukrem ..
  • 0
    original
    Opublikowano

    teresa18

    ja podgrzewam wino z plastrem pomarańczy i kilkoma gozdzikami
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam grzańce

Dodaj komentarz