Aktualności Doradcy Smaku

132_111111

Doradca Smaku express: Śniadaniowe jajko w koszulce z łososiem, odc. 13

Zastanawiacie się, jak przygotować idealne jajko w koszulce? Robert Sowa, znany szef kuchni, ma na to sposób, który zawsze się sprawdza. A w połączeniu z białym serem i wędzonym łososiem to danie smakuje naprawdę niesamowicie! Jeśli przygotujecie je swoim bliskim na śniadanie zachwytom nie będzie końca.

Jajko w koszulce z łososiem można podawać na wiele sposobów. Robert Sowa postanowił wydrążyć bułkę i umieścić w niej przygotowane wcześniej jajko. Aby też wzmocnić smak tego delikatnego dania, szef kuchni wykorzystał jabłuszka kaparowe oraz musztardę francuską, które idealnie się z nim komponują.

Składniki:
2 jajka
1 duża okrągła bulka pszenna
100 g serka białego
Musztarda francuska Prymat
150 g wędzonego łososia (2 plastry)
Jabłuszka kaparowe Smak
1 pęczek szczypiorku
2 łyżeczki oleju rzepakowego

Do smaku: Sól morska, Pieprz czarny grubo mielony Prymat

 

 

Przepis znajdziecie TUTAJ.

Komentarze

Dodaj komentarz