Aktualności Doradcy Smaku

gazpaczo

Doradca Smaku express: Gazpacho z serowym chipsem, odc. 2

Gazpacho to tradycyjna hiszpańska zupa, która nie wymaga gotowania i jest podawana na zimno. Do przygotowania tego lekkiego dania potrzebujemy niewiele - surowe warzywa i kilka aromatycznych dodatków. I tym razem Robert Sowa zdradzi kilka trików, które sprawią, że pyszne gazpacho zrobimy w niecały kwadrans! 

W czwartek, 18 maja, na antenie TVN pojawi się kolejny odcinek "Doradca Smaku express", w którym poznacie przepis na znaną hiszpańską zupę - idealną na letnie dni. W programie szef kuchni zaprezentuje, jak sprawnie usunąć gniazda nasienne z papryki i ogórka oraz zdradzi prosty sposób na przywierania sera do tarki. Oglądajcie koniecznie!

 

Składniki:
4 duże pomidory bez skóry
1 obrany świeży ogórek
2 ząbki czosnku
1 duży pęczek kolendry
1 papryka
4 łyżki oliwy z oliwek
½ szklanki wody mineralnej
2 kromki pieczywa pszennego tostowego
Do smaku: Sól morska, Pieprz czarny, Papryka słodka mielona Prymat

Chipsy serowe:
2 łyżki orzechów laskowych
6 łyżek startego parmezanu
Oliwa z oliwek (do posmarowania tarki)
Gałka muszkatołowa cała Prymat

 

Sposób przygotowania znajdziecie TUTAJ.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz