Aktualności Doradcy Smaku

original

Rybne specjały na święta Bożego Narodzenia

ŚLEDź

Śledź norweski z czerwonym kawiorem

Torcik ze śledzia z konfiturą z czerwonej cebuli i przyprawami korzennymi

Śledź norweski z białymi szparagmi w galarecie

Sałatka śledziowa z selerem naciowym i gruszką

Śledź w oliwie

Śledź z chrupiącą sałatką, kwaśną śmietaną i ziemniakami

Norweskie roladki ze śledzia z musem z łososia

Norweskie filety śledziowe z grubo mielonym czarnym pieprzem i sałatką warzywną

Filety ze śledzia norweskiego na sposób azjatycki

Śledź norweski z awokado, filetowanymi pomarańczami i świeżo siekaną kolendrą

Filety ze śledzia norweskiego z duszonymi pomidorami i ziołami

 


KARP

Filetowany karp królewski z patelni aromatyzowany oliwą truflową podany na smażonych borowikach z ziemniakami grateau

Filet z karpia na ragout z grzybów leśnych z chrzanem

Karp w szarym sosie

Karp w galarecie

Panierowane dzwonka z karpia królewskiego


SANDACZ

Sandacz z patelni z sosem z suszonych grzybów

Sandacz z wody

Filet z sandacza z foie gras w sosie marchewkowo-rodzynkowym z leniwymi i buraczki

Marynowany filet z sandacza podany z sałatką ze świeżych kiełków oraz z aromatycznymi gruszkami i jabłkami w miodzie i śliwowicy

Sandacz cajun podany z salsą pomidorową i grillowanymi jarzynami

 

ŁOSOŚ

Pieczony filet z łososia norweskiego z czosnkiem i rozmarynem podany na duszonym bobie w sosie śmietanowym

Risotto z grzybami i wędzonym łososiem norweskim

Sataye z łososia norweskiego i tuńczyka

Pieczony filet z łososia norweskiego z czosnkiem i rozmarynem podany na duszonym bobie w sosie śmietanowym z szynką parmeńską

Roladki z łososia norweskiego nadziewane serem ricotta z kurkami i ziołami podane z sosem jogurtowym

Duet aromatycznych pierogów z kapustą i grzybami leśnymi oraz z łososiem norweskim

Łosoś norweski z czosnkiem, rozmarynem i oscypkiem podany z borowikami i zielonym pieprzem


HALIBUT

Halibut pachnący wanilią, ze szparagami i sosem hollandaise

Pieczony filet z ryby barramundi z terriną jajeczną z białymi i zielonymi szparagami podany z sosem szczawiowym

Filet z halibuta w foliowej kieszonce z kaparami i suszonymi pomidorami, podanymi z rukolą i prażonymi orzeszkami pionowymi

Filet z halibuta z żurawiną

Halibut w cieście serowym z sosem carbonara

Halibut nadziewany - kevala

 

INNE

Szczupak pieczony

Dorsz w panierce z orzechów pekan, podany na liściach szpinaku ze słodkimi ziemniakami

Filet z dorsza atlantyckiego smażony na maśle homarowym

Dorsz gotowany na parze z fasolką zieloną

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz