Aktualności Doradcy Smaku

original

Przyprawa tygodnia: Czarny pieprz


Aby pogłębić smak i aromat  pieprzu, wrzucam go na mocno rozgrzaną patelnię, podlewam alkoholem i flambiruję, a dopiero potem dodaję pozostałe składniki sosu.

 

Uwielbiam również steki i carpaccio oprószone grubo mielonym czarnym pieprzem.

 

Pieprz ma także wiele walorów zdrowotnych – zawiera dużo błonnika, wspomaga proces trawienia, działa wykrztuśnie i przeciwzapalnie. Olejki eteryczne, które zawiera, działają rozgrzewająco i są skuteczne w leczeniu przeziębień.  

 

Teraz pieprz czarny również w młynku ze zmienianym wkładem:

 

1

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata80

    Super pomysł ten zmieniany wkład:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Super, wymienny wkład to jest to !!!!

Dodaj komentarz