Aktualności Doradcy Smaku

ds4_foto_39_zrazy_grzyby_fot_krystian_szczesny_3162

Doradca Smaku V: Zrazy z grzybami i śliwkami, odc. 39

Wiem, że jesteście prawdziwymi fanami faszerowanego mięsa. Dlatego specjalnie dla Was Andrzej Polan przygotował zrazy wołowe z borowikami i knedlami. Jestem pewien, że to zaskakujące połączenie na pewno przypadnie Wam do gustu. 

Planujecie oczarować swoich gości? Jeśli tak, to danie wykonane w tym odcinku z pewnością Wam w tym pomoże. Zrazy w połączeniu z borowikami i plasterkami słoniny są niezwykle apetyczne i kuszące. Koniecznie wykonajcie wołowinę według sposobu pokazanego przez Andrzeja Polana. Mięso potrzebuje być dobrze doprawione, dlatego, aby nadać mu wyrazisty charakter wystarczy użyć Przyprawy do wołowiny Prymat. Dzięki niej każdy kęs zrazów będzie posiadał niesamowity smak i aromat.

Jeśli macie ochotę na odrobinę szaleństwa przygotujcie do mięsa knedle ze śliwkami. Będą stanowić wspaniałe dopełnienie dania, które na długo zapadnie Wam w pamięci.

Składniki:

600 g wołowiny zrazowej,
12 plastrów wędzonej słoniny (lub boczku),
1 cebula,
150 g borowików,
1 korzeń pietruszki,
100 g świeżego szpinaku,
Musztarda francuska Prymat,
Pęczek natki pietruszki,
Pęczek młodej włoszczyzny,
Rosół warzywny Kucharek,
500 g ugotowanych ziemniaków,
1 jajko,
3 łyżki mąki pszennej,
16 śliwek węgierek,
do smaku: Sól morska, Pieprz czarny, Kminek mielony, Cząber, Przyprawa do wołowiny, olej rzepakowy.

 

Przepis znajdziesz TUTAJ

Komentarze

  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    bardzo smaczna propozycja :)

Dodaj komentarz